Yılbaşı sebebiyle turist akınına uğrayan Uludağ’da 110 santimetreyi bulan kar sebebiyle yol trafiğe kapandı.
Kış turizminin göz bebeği Uludağ, yılbaşı sebebiyle vatandaşların akınına uğradı. İş makineleri karla kaplı yolları açabilmek için seferber oldu. 10. kilometrede bir otobüsün yoldan çıkması sebebiyle yol kilitlendi. Jandarma ekipleri, 8. kilometredeki yol ayrımında araçları durdurarak, sürücüleri geri dönmeleri veya beklemeleri konusunda uyardı. Bir süre kapalı kalan yol, otobüsün çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı.
Jandarma ekipleri, tüm araçlara zincir takma zorunluluğu getirdi. Birçok araç sürücüsü kar lastiği olduğunu söyleyerek zincir takmak istememesine rağmen ekipler zincirsiz araçları salmadı. Bu arada zincirler ise, trafiğin tıkandığı bölgede 100 lira ile 200 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Yolda kalan bir sürücü, Kocaeli’den geldiklerini, şehir merkezinde 100 lira olan zincirin dağ yolunda pahalı satıldığını belirtti.
Meteoroloji’den alınan bilgiye göre Uludağ’da kar kalınlığı 110 santimetreye ulaşırken, hava sıcaklığı ise -5 derece olarak ölçüldü. Zirvede 2 gün daha kar yağışı bekleniyor.