Adana’da 23 yıldır yayın hayatını sürdüren AkdenizTürk Televizyonu, uydu yayınına başladı.
Yüksel Evsen’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu AkdenizTürk 11794 H, 27500 Yatay frekanslarından uydu yayınına geçti. Türsat 4A’dan yayınlara başlayan AkdenizTürk’ün sloganı, “Türkiye’nin Milli Televizyonu” oldu.
AkdenizTürk TV Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen uydu yayınına geçmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Milli refleksleri olan, Türk Milleti’nin menfaatlerini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan bir televizyon olacağız. Televizyonculuk sadece ticari bir faaliyet değil. Aslında çok net bir kamu hizmetidir. Kamu kaynaklarıyla yapılması gereken yayıncılığı bireysel kaynaklarımızla yapıyoruz. Çok sıkıntılar da yaşıyoruz, zorluklar da çekiyoruz. Ama tüm bunların hiçbiri mazeret olamaz. AkdenizTürk Türkiye’nin milli bir televizyonu olarak ülkenin ve dünyanın dört bir yanında izlenecek, sevilecek, takip edilecek bir yayın çizgisinde olacak. Seyircilerimizin beklentilerini öne alan, Türk Milleti’nin hassasiyetlerine saygı duyan ve kırmızı çizgilerini koruyan bir televizyon kanalı olacağız” dedi.
AkdenizTürk TV’nin ilk planda Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere temsilciliklerinin açılacağını söyleyen Evsen, “Daha sonra bütün Türkiye’de temsilciliklerimiz olacak. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de stüdyolarımız açılacak. İmkan olur, fırsat verilirse de TBMM ofisimizi de seçim süresi içerisinde hizmete sokmak istiyoruz” dedi.
AkdenizTürk TV’yi aynı anda kablo ve karasal yayından, akdenizturk.com, Apple Store ve android-Google Play uygulamaları ile de izleme imkanı bulunuyor.