Emekli-Sen Aydın Şube Başkanı Uğur Önal ve emekliler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.
Ziyarette emeklilere müjdeler veren Başkan Çerçioğlu, Aydın, Nazilli ve Söke’de “Emekli Evi” kuracaklarını ve daha sonra emekli evinin il geneline yayılacağını belirtti. Başkan Çerçioğlu, Mayıs ayında hizmete girecek yeni otobüsler ile Aydın halkının konforlu ve ekonomik ulaşım sağlayacağını da ifade etti.
EMEKLİLERİN İMZALARI BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDA
Yaşlı ve emekli vatandaşlar şehir içi ulaşımında yaşadıkları sıkıntılar ve 65 yaş üstü ücretsiz taşıma konusunda karşılaştıkları sorunlar sebebiyle yaklaşık 500 adet imza topladı. Toplanan imzaları Başkan Çerçioğlu’na bütün emekliler adına veren Emekli-Sen Aydın Şube Başkanı Uğur Önal, “Şehir içi ulaşımda 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve emeklilerimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Emekli ve yaşlı vatandaşlardan toplanan imzaları sayın başkanımıza iletiyoruz. Aydın’a kazandıracağı konforlu otobüsler ve emeklilere yönelik projeleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.
KONFORLU VE EKONOMİK ULAŞIM HİZMETİ
Aydın’da yaşayan hiç kimsenin onuru ve gururuyla oynatmayacağını belirten Başkan Çerçioğlu, emekli ve yaşlı vatandaşlara sahip çıktı. Toplanan yaklaşık 500 adet imzayı alan Başkan Çerçioğlu, Aydın’a konforlu, kaliteli ve ekonomik ulaşım için Mayıs ayında yeni otobüslerin Aydın halkının hizmetinde olacağını belirterek, “Mayıs ayında yeni otobüslerimiz Aydın halkının hizmetinde olacak. Otobüslerimizi 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz olarak kullanabilecek. Birinci etapta Nazilli, Söke ve Kuşadası, ikinci etapta ise Nazilli ve doğu kısmı faydalanacak. Hedefimiz 4 yıl içinde tüm il genelinde konforlu ve ekonomik şekilde ulaşımı sağlamak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız, emeklilerimiz ve Aydın halkı ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşamayacak, zor durumda kalmayacak” dedi.
EMEKLİLERE “EMEKLİ EVİ” PROJESİ
Emeklilere bir başka müjde de veren Başkan Çerçioğlu, Aydın ve il genelinde emekli evi projesini hayata geçireceklerini belirtti. İçerisinde kuaför salonu, çay bahçesi, yeşil alan, oturma alanları olan emekli ve yaşlı vatandaşların rahatça vakit geçirebileceği “Emekli Evi” projesini hayata geçireceklerini belirten Başkan Çerçioğu, ilk etapta Aydın, Nazilli ve Söke’de kurulacak olan Emekli evi projesinin daha sonra Aydın il geneline yayılacağını ifade etti.