Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere’ye canlı bağlanarak “Astronomi ve Bilimde Kariyer” e-konferansını Eskişehirli öğrencilerle buluşturdu.
Konferansa katılan NASA’da görevli Dr. Umut Yıldız ile Oxford Üniversitesi’nden Dr. Selçuk Topal, çalışmalarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. E-konferans, İstanbul’dan İstek Özel Kemal Atatürk Anadolu Lisesi, Eskişehir’den Eskişehir Anadolu Lisesi ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımları ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi’nde gerçekleştirildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nde gerçekleştirilen ve Fen Bilimleri Öğretmeni Mert Koçer’in organize ettiği “Astronomi ve Bilimde Kariyer” isimli e-konferans, ABD ve İngiltere’den yapılan canlı bağlantıyla Eskişehirli bilim sever öğrenciler ile buluştu.
NASA GÖREVLİLERİ ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI
ABD’de faaliyet gösteren NASA’da görev yapan, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nden Dr. Umut Yıldız ve İngiltere Oxford Üniversitesi’nden Dr. Selçuk Topal, astronomi alanındaki deneyimlerini ve bilgi birikimlerini e-konferansı takip eden 110 öğrenci ile paylaştı. Yıldız ve Topal, yaptıkları sunumlarının ardından öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladı.