ÇORUM (AA) - GAZİ NOGAY - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda farklı ülkelerdeki 3 milyon ihtiyaç sahibi ve yetime kurban eti ulaştırmayı amaçlıyor.

Vakfın Kurban Çalışmaları Komisyonu Başkanı Orhan Şefik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen Kurban Bayramı'nda 93 ülkedeki 221 şehirde yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye yardımda bulunduklarını anlatan Şefik, bu yıl da yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibi ve yetime kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Afrika'dan Güneydoğu Asya'ya, Balkanlar'dan Orta Doğu ve Latin Amerika'ya kadar farklı bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacaklarını dile getiren Şefik, bu yıl kurban organizasyonuna Avustralya ve Yeni Zelanda'yı da eklediklerini kaydetti.

Bayram süresince yaklaşık 55 bin kurban keseceklerini belirten Şefik, kesim için 300 kişilik ekibin 60 ülkeye gideceğini ifade etti.

Şefik, Türkiye'nin 50 ilindeki ihtiyaç sahibi 10 bin aileye de kurban eti ulaştıracaklarını söyledi.

- Bağış sahiplerine SMS ile bildirim yapılıyor

Kurbanların İHH görevlilerince İslami usullere uygun kesildiğini vurgulayan Şefik, şöyle konuştu:

"Her sene olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda kıtalar aşıp, milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için yola çıkıyoruz. Kurban, ibadetin evrensel bir dile dönüşmesinin, ibadetimizin, gönülden ve karşılıksız olarak kendimizden vermeyi bizlere öğretmesinin bir sonucudur. Vakıf olarak beş kıtadan 100 ülkedeki kardeşlerimizin elini tutacağız."

Kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağını anlatan Şefik, kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilginin, vekalet sahiplerine SMS yoluyla iletileceğini dile getirdi.

Şefik, kurban bağışı yapmak veya bilgi almak isteyenlerin İHH merkezlerine başvurabileceğini, ayrıca "ihh.org.tr" adresini ziyaret edebileceğini belirtti.