Kültür Mahallesi’ni gezen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, bölgeye yapılan yatırımların üzerine gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarının müjdesini verdi.
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, üst üste yapılan yatırımlarla çehresi değişen Kültür Mahallesi ziyaretinde yeni yatırımların müjdelerini de verdi. AK Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile birlikte mahalleye giden Tütüncü, semt spor sahası, fen lisesi, üstgeçit gibi yeni hizmet yatırımlarının yakında gerçekleşeceğini duyurdu.
Yerel seçimlerin ardından aynı mahalleye 4- 5 kez geldiğini hatırlatan Tütüncü, gezisine esnaf ziyaretleriyle başladı. Hastası olanlara geçmiş olsun, yakınını kaybedenlere taziyelerde bulunan Tütüncü, çocuklara oyuncaklar ve boyama kitapları hediye etti.
Mahalledeki Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’ne de uğrayan Başkan Tütüncü, Gençlik ve Spor Bakanlığı personelinden bilgi aldı, tesisin odalarını gezdi.
Göreve geldiği 6 yılda yapılan yatırımlarla Kültür ve çevresindeki mahallelerin çok değiştiğini vurgulayan Tütüncü, gecekonduların olduğu mahallelerin alt ve üst yapılarının tamamlanmasıyla tüm Kepezlilerin takdirini kazandığını söyledi.
YAPILAN YATIRIMLAR
Tütüncü, Kültür ve çevresinde yapılan hizmetleri şöyle anlattı; “Mahallemizde bilim sanat merkezi gibi önemli bir tesis yaptırdık. Özgecan Aslan kardeşimizin ismini verdiğimiz gençlik merkezi yapıldı. Merkez Bankasının buraya yapılmasında önemli çalışmalar yaptık. Bankanın binasının yeri tescillendi, tapusunu aldılar. Ahatlı bölgemize yapılacak olan ağız ve diş sağlığı hastanesinin yer teslimi 2 hafta önce yapıldı, nisan ayı başında temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Antalya’nın en önemli sağlık tesislerinden birisi Kepez’de olacak. Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik yurdu tamamlandı. Belediyemizin de desteğiyle hayırseverler 13 milyon liraya bu eğitim tesisini tamamladı. Güzel bir fen lisesini daha kazandıracağız. Bu tesisler bölgenin cazibesini arttıran, oradaki vatandaşların evlerinin işyerlerinin değer kazanmasını sonuçlayan yatırımlardır.”
YENİ YATIRIMLAR
Yenidoğan Mahallesine imam hatip ortaokulunun tamamlandığını,birde 24 derslikli ilkokul yapılacağını duyuran Tütüncü, “Ahatlı mahallemize bir sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle güzel bir öğrenci yurdu inşa ediliyor. Kültür mahallesine yeni müjdemiz, sentetik çim futbol sahası, bir voleybol ve basketbol sahasından oluşan semt spor alanı yapılacağı. Kültür, Habipler ve Mehmet Akif Ersoy, Kızıllı ve Odabaşı mahallelerine bu tesisleri yapacağız. Avni Tolunay mahallesindeki tek sarnıç mesire hali olarak bildiğimiz yeri, çok modern bir kent parkına dönüştürüyoruz. Kepez Kent Parkı’ndan çok daha modern ve güzel olacak. Yapay gölü at binme alanı olacak. Yenidoğan Mahallesinde bölge ihtiyacını çözecek spor alanı inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi de, 75’inci Yıl Caddesi üzerine üst geçit yapacak. Nereden bakarsanız bakın, sabahtan akşama, akşamdan sabaha hizmet için çalışıyoruz” diye konuştu.