Ceylanpınar ilçesine bağlı Hamık köyünde ikamet eden ve doğuştan iki ayağından engelli olan 17 yaşındaki Ali Kurt, akülü bir arabanın hayalini kuruyor.
Ailesindeki 7 kardeşin en büyüğü olan ve doğuştan her iki ayağından engelli olan Ali, ellerinin üzerinden yürümekten yorulduğunu anlattı. Yıllardır evden dışarı çıkamadığını belirten Ali, tek hayalinin okumak ve akülü bir arabaya kavuşmak olduğunu söyledi.
Arkadaşları gibi gezip dolaşmak istediğini dile getiren Ali, “Babam işsiz olduğu için akülü arabayı alacak gücü yok” diyerek Devlet ve hayırsever vatandaşlardan yardım talebinde bulundu.
Ali Kurt’un babası Mehmet Kurt ise, annesi, eşi ve 9 çocuğuyla derme çatma bir evde çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, “Kendim ve ailem için hiçbir şey istemiyorum. Tek isteğim çocuğumun yerden kaldırılmasıdır. 17 yıldır her çocuğuma baktıkça içim gidiyor ama elimden de bir şey gelmiyor. İşim gücüm olmadığı için akülü arabayı alacak gücüm de yok. Akülü araba için defalarca Devletin yetkili mercilerine başvurmama rağmen her hangi bir sonuç alamadım. Her gelen söz verdi ama hiç kimse sözünü yerine getirmedi. Elimde yüzde 95 rapor olmasına rağmen, sudan ucuz bahanelerle yıllardır aynı çileyi çekiyoruz. Yüzde 95 özürlü bir insana akülü araba verilmeyecekse kime verilir merak ediyorum. Devlet ve yetkililerden bir kez daha rica ediyorum. Lütfen çocuğuma bir akülü araba yardımında bulunun başka da hiçbir şey istemiyorum” dedi.