Sinop kendisine özgü tekne modelleri 17-25 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan Boat Show fuarına katılacak.
Bu yıl 46.’sı düzenlenen ve dünyanın bir çok yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Düsseldorf Boat Show fuarına Sinop’tan Ülgen Tekne modelleri işletmecisi Doğan Ülgen 3. Kez katılarak Türkiye’yi ve Sinop’u temsil edecek. Konu ile ilgili basın toplantısı gerçekleştiren Doğan Ülgen, Sinop’un kendine özgü olan tekne modelleri ile büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Ülgen yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Düsseldorf Boat Show bu yıl 46.’sını düzenliyor. Türkiye bu fuara 1985 yılından beri katılıyor. Deniz turizmi ağırlıklı olduğu önemli bir yere sahip. Üç tarafı denizler ile çevrili olan ve bu konuda sayısız özelliklere sahip ülkemiz bu fuarda dünyaya açılıyor. Biz hem ülkemizi hem de ilimizi bu yıl üçüncü kez temsil etmek için Düsseldorf’a gidiyoruz."
Basın açıklamasının sonunda Doğan Ülgen, tekne modelciliğinin gelecek kuşaklara aktarılması için mesleki kursların açılmasının ve bu sanat dalına yeni sanatkarlar kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.