Kırşehir’de Vali Necati Şentürk başta olmak üzere ’Çalışan Gazeteciler’ günü nedeni ile kutlama mesajları yayımladı.
Vali Şentürk mesajında, ’Dünya da ve ülkemiz de yaşanan gelişmelerin kısa süre de kamu oyu ile paylaşımını sağlamak önemlidir’ dedi
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise yazılı yaptığı açıklama ile Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Bahçeci mesajında, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve ilimizde basının ne denli önemli olduğunu ve gazetecilerimizin omuzlarındaki yükün ne kadar ağır olduğunu çok iyi biliyoruz. Gece gündüz demeden kamuoyunu bilgilendirmek için haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Demokrasinin işleyişinde ve gelişmesinde önemli bir rol üstlenen basın, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçasıdır" diye kaydetti.
Ayrıca, Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam ve STK temsilcileri de kutlama mesajları yayımladı.