DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Hacımusa Çayı ıslah çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür yaptığı açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda Gazipaşa Hacımusa Çayı’nın ıslahına başlayarak, kısa sürede tamamladık” dedi. Çalışmalar kapsamında D-400 Gazipaşa-Anamur karayolundaki Gazipaşa köprüsü mansabından denize doğru 2 bin 600 metre güneydeki Sarısu köprüsüne kadar olan güzergahta sağ ve sol sahil seddeleri oluşturulduğunu kaydeden Özgür, şunları söyledi:
”Antalya Manavgat Obaları Şube Müdürlüğümüze bağlı Gazipaşa Hacımusa Çayı ıslahı ve taş tahkimatı çalışmaları, 6 Mayıs’ta tamamlanmıştır.
Makineli çalışmamız, 3 paletli ekskavatör, 2 dozer, 5 kaya kasa kamyon, 1 akaryakıt dağıtım tankeri ile Gazipaşa şehir merkezinde bulunan yatılı şantiyemizle yaklaşık olarak 15 kişilik operatör, şoför ve bakımcıyla yapılmıştır.Hacımusa Çayı’nın ıslahı, 900 dekar tarım alanı taşkın ve zararlarından koruyacaktır. Yapılan çalışma ile Gazipaşa ilçe merkezinin denize doğru olan Güney kısımlarının taşkın ve zararlarından korunmasının yanında, görsel olarak da güzel bir görünüme kavuşmuştur.”