ŞIRNAK (İHA) – Şırnak’ın Cizre ilçesinde sivil toplum örgütü temsilcileri, 1 kişinin hayatını kaybettiği olayı yaptıkları açıklamayla protesto etti.
Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak’ta yapılan açıklamaya DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Baro Başkanı Nüşirevan Elçi ve baro avukatları, İHD Şırnak temsilcileri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, KESK, DİSK, TTB, Ziraat Odası, TMMOB, Muhtarlar Derneği, Tuhad-Der, Meya-Der, Kurdi-Der, Eczacılar Odası, Engelliler Derneği, Botan Din alimleri Derneği, Kuyumcular Derneği, Küçük Sayayi Sitesi Kop, Kurdi-Der, Botan Göç-Der, Şoförler cemiyeti, Barış anneleri inisiyatifi, Bölge belediye eş başkanları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, yaptığı açıklamada, “Kardeşlik diyoruz onlar sokaklarda çocuklarımızı katletmeye devam ediyor. Bizler önderimizin sözleri ve başlattığı müzakerelerin arkasında olduğumuzu söylüyoruz ama onlar sokaklarda kanımızın akıtma peşindeler. Devleti samimiyete davet ediyoruz. Eğer barış istemiyorsanız açıkça söyleyin. Ciddi olun, ne istiyorsanız açık bir şekilde söyleyin. Savaş içinde hazırız, barış için de hazırız” dedi.
HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise, "İçinde olduğumuz süreç somut bir adım atmayı gerektiriyor ama hükümet buna yanaşmıyor. Yanaşmadığı içinde hükümet gündemi çaptırmayı, değiştirmeyi halkımızı bir birine düşürmeyi düşünüyor. Bundan medet umuyor, çok kirli bir yaklaşımdır" diye konuştu.
Son bir haftada Cizre’deki olaylarda 15 kişinin yaralandığını, 4 kişinin öldüğünü belirten Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hendekleri kapatma kararını halkımızla bir arada aldık ve uyguladık. Biz devlete güvendiğimiz için değil ama devlet söz konusu hendekleri bahane ederek halkımıza pervasızca saldırıyor. Hendekler kapalıyken 3 gencimiz öldürüldü. Hendeklerle ilgisi yoktu, hendekler de bizim sosyal yaşamımızı da büyük oranda olumsuz etkiliyor. Biz kapatmak istedik ama bundan sonra bedenimizle siper olacağız. Yine hendekler kapalıyken devletin silahlı güçleri sokaklarımıza şehirlerimize, sokmayacağız bunu böyle bilin" dedi
Yapılan açıklamaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.