Mavi Marmara Gemisi, Samsun’a gelişinin 4. gününde ziyaretçilerini kabul ederken, Mazlum Coğrafyalar Müzesi ve düzenlenen konferanslar insanları duygulandırıyor.
İsrail’in saldırısının ardından 5 yıl sonra Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla "İnsanlık ve Özgürlük İçin" sloganıyla Samsun’a gelen Mavi Marmara Gemisi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Mazlum Coğrafyalar Müzesi, ziyaretçilerini duygulandırırken, düzenlenen konferanslarda dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm altında bulunan Müslümanların durumuna dikkat çekiliyor. Mavi Marmara Gemisi’ni Samsunlularla buluşturan Başkan Osman Genç ise İslam medeniyeti algısıyla yetişen bir gençlik yetiştirmek istediklerini söyledi.
ANLAMLI KONFERANSLAR
Mavi Marmara Gemisi’nin Samsun’a gelişinin 4. gününde iki ayrı konferans düzenlendi. Öğleden önceki programda Ahmet Samir ve Muhammed Eyyup, "Güneydoğu Asya’nın Sessiz Çığlığı Arakan" konulu konferansta Arakan Müslümanlarının uğradığı zulme dikkat çekti. Samir, Arakan Müslümanlarının çığlığına tüm dünyanın sessiz kaldığını belirtti. Öğleden sonra ise Doç. Dr. Önder Duran, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de katıldığı "Çanakkale Destanı" konulu konferansta zaferin kazanıldığı o günleri anlattı.
DEĞERLERİNİ ÖZÜMSEYEN BİR GENÇLİK
Canik Belediyesi olarak milli ve manevi değerlere önem verdiklerini belirten Başkan Genç, "Yaptığımız tüm hizmetlerde değerlerimizi gözetiyoruz. Sağlıklı bir gelecek için gençlerimize yatırım yapıyoruz. Çanakkale Destanı’ndan ve öneminden bihaber, milli ve manevi değerlerimize yabancı, bayrağın, vatanın, ecdadın öneminin farkında olmayan bir gençlik düşünemeyiz. Amacımız, İslam medeniyeti algısıyla, milli ve manevi değerlerini özümseyen bir gençlik yetiştirmektir" dedi.
ÜMMETİN TORUNLARI, ÜMMETİN GEMİSİYLE
Mavi Marmara Gemisi’nin 16 Mart’ta yola çıkacağını ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 18 Mart’ta gençleri şehitlerle buluşturacağını vurgulayan Genç, "Canik Belediyesi olarak gençlerimizi o ruhu yaşamaları ve bu vatanın nasıl kazanıldığını anlamaları amacıyla her yıl Çanakkale’de şehitlerimizle buluşturuyorduk. Ancak bu yıl çok daha anlamlı bir şekilde, ümmetin torunlarını, ümmetin gemisiyle, ümmetin savaşında bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizle buluşturacağız. Bu nedenle ayrı bir onur ve heyecan duyuyoruz" diye konuştu.