Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bütün oyuncularını tebrik ederek, “16 maçta puanımız az da olsa, güzel işler yaptık. İkinci yarıda daha fazlasını bekliyorum” dedi.
Bursaspor’un 3-1’lik galibiyeti ile sona eren Akhisar Belediyespor maçı sonrası her iki takımın teknik adamları açıklamalarda bulundu.
Müsabakayı değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Kazanmak istediğimiz ve kazanma arzusuyla sahaya çıktığımız bir maçtı. Rakibinde son maçlardaki puan kaybı sebebiyle bir hoca değişikliği oldu. Onlar da son zamanlarda moral bozukluğu içerisindeydiler. İlk yarıda kazanmak için hamle yapıp, önde bastılar ve etkili oldular. Biz de yavaş tempoda oynadık. Ama rakip fizik olarak iyi durumdaydı. Sadece moral bozuklukları var. Mustafa Akçay ve ekibini kutluyorum. İkinci yarının başında kendi tempomuza dönünce oyunu lehimize çevirdik. Attığımız gollerle birlikte gayet iyiydik. Pas tercihlerimiz, oyun bütünlüğümüz gayet iyiydi. 3 golden sonra skorun etkisiyle tekrar rölantiye döndük. Bizim için 90 dakika tempolu maç olmadı. Daha fazla pozisyona girmemiz lazım. Bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. 16 maçta çok puanımız az da olsa güzel işler yaptılar. İkinci yarıda daha fazlasını bekliyorum” diye konuştu.
“FERNANDAO’NUN CİDDİ SAKATLIĞI YOK GİBİ DURUYOR”
Bir gazetecinin Fernandao’nun sakatlığı ve Emre Taşdemir’in performansı ile ilgili sorusuna Güneş, “Şuanda ciddi sakatlığı yok gibi duruyor. Holmen ve onunda ne kadar ciddi olduğunu zaman gösterecek. Emre en iyilerin arasındaydı. Hücuma dönük zaten iyi oynuyor. Defansa dönükte geliştikçe daha iyi olacak diye düşünüyorum” diye cevapladı.
Hafta içinde başkanla görüştüğünü dile getiren başarılı teknik adam, “Başkanla takımla ilgili genel düşüncelerimi söyledim. Oynayan oyunculardan kanaatlerimi söyledim. Oynama şansını bulamayanlara saygı duyuyorum. Gitmelerine izin veririm. Kadromuz geniş ama kenarda kaldığı zaman mutsuz ve katkı yapamayacağını düşünüyorsa idare edipte kendine ve bize zarar vermemesi gerektiğini söyledim” açıklamasını yaptı.
AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Akhisar Belediyespor Teknik Sorumlusu Feridun Şaban Yargın, müsabaka hakkında konuşarak, “Uzun süredir kazanamayan takımımız var. Bu takımın görevi aldığım zaman içerisinde psikolojik ve maça odaklanmak için desteğimiz olacaktı. Oyundan düşmeyen ve akıbetini rakibe vermeyen bir Akhisar vardı. Gollerin geliş dakikaları takımın gardını düşürdü. 3-1’i bulduk ve kaçırdığımız bir golden sonra maçın rengi değişebilirdi. Akhisar Belediyespor’un bu durumdan çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.