Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Günay, Türkiye'de her üç kadından birinin şiddetgördüğünü söyledi.
Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarının arttığını belirtti.
Kadına yönelik şiddete karşı herkesin ele ele vererek harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Günay, kadın, erkek eşitsizlik sorununu ortadan kaldırmak için geçerli olacak bir politik iradenin gerçek anlamda ortaya konulması, öngörülen planların uygulanması gerektiğini ifade etti.

"KADINLAR SAHİP OLDUKLARI HAKLARI BİLMİYOR"
Kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğinin altını çizen Günay, "Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'deki her 100 kadından 36’sı şiddet görüyor. Kadınlar artık cinsellikle ilgili şiddet görmektedir. Her zaman saygı duyulması gereken kadınlar, gebelik döneminde bile şiddete uğrayabilmektedir. Fiziksel ya da cinsel şiddetin bölgelere göre sıklığı bazı farklılıklar gösterse de araştırma bulguları, şiddet olayı kadınlar arasında, Türkiye’nin bütün bölgelerinde, yaygın olarak yaşanmıştır. Kadın cinayetleri daha çok boşanmalardan sonra meydana geliyor. Son yıllarda Türkiye'de kadın cinayetlerinde, kadınların sıklıkla “resmen boşandıkları eşleri" tarafından, daha önce tehdit de edilerek, öldürülmesidir" şeklinde konuştu.
Günay, kadınların bir çok kazanılmış haklarının olduğunu ancak kadınların bu haklarını bilmediklerini kaydetti.