Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde yüzde 85’i hasarlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdi.
Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Şeyh Şamil Mahallesi Lefkoşa Caddesi’nde kolonu çatırdayan ve yüzde 85 hasarlı raporu verilen bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Bina sakinlerinin belediyeye başvurması sonucu Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri yaptıkları hasar tespiti ile başlayan süreç, İnşaat Mühendisleri Odası ve uzman bir birimin hazırladığı hasar tespiti raporu üst kurul Dicle Üniversitesi İnşaat Fakültesi heyetine sunuldu. Heyet raporu doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi yetkilileri bina sakinleriyle görüşerek yıkım kararı aldı.
Bağlar Belediyesi ekipleri yıkımı, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Birsen Kaya Akat, Eşref Güler, belediye başkan yardımcıları ve idari birim amirleri ile bina sakinleri gözetiminde gerçekleştirdi.
Yıkım hakkında bilgi veren Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, bina sakinleri tarafından yapılan şikâyet sonrası yıkım sürecin geliştiğini söyleyerek, yurttaşların sağlıksız yerleşim yerlerinde yaşamalarının doğru olmadığını ve bu temelde tespitlerinin süreceğini dile getirdi.