Kastamonu Belediye Başkanlığı bünyesinde 3-5 yaş arası çocuklara hizmet veren Belediye Kreşinde ara dönem kayıtları başladı.
Belediye personellerinin ve resmi kurum çalışanlarının çocuklarının tüm gün boyunca eğitim aldıkları belediye kreşinde, 2015 yılı itibariyle bir dizi değişikliğe gidildi. Çocukların ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişme dönemlerini kapsayan 3-5 yaş çağında kreş bünyesinde uygun eğitimler veriliyor.
JİMNASTİK VE İNGİLİZCE DERSLERİ BAŞLADI
Belediye Kreş Şefliği bünyesinde beden eğitimi ve pilates uzmanı öğretmenler tarafından çocukların düzeylerine uygun jimnastik dersleri verilmeye başlandı. Böylece “Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur” sözüne uygun nesiller yetiştirmesi amaçlanıyor. Yine belirli günlerde, çocukların ilerideki eğitim-öğretim hayatlarına destek olmak üzere İngilizce dersleri veriliyor.
Kreşte eğitim-öğretim gören çocukların el becerilerini geliştirmek amacıyla el işi ve sanatsal etkinlik dersleri yeni başlatılan uygulamalar arasında yer alıyor. Bu etkinlikler kapsamında müzik dersi, el beceri dersi, resim etkinlikleri, drama ve canlandırma, okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları, deneyler, belirli gün ve hafta kutlamaları ve çocukların bilinçlendirilmesi amacıyla milli bayramlarımızın kutlama programları gerçekleştiriliyor.
Kreş, tam gün hizmet vermekte olup öğrencilerin girişleri sabah mesai saatinden önce yapılabilmektedir. Çocuklara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilerek beslenmelerine özen gösteriliyor. Ayrıca verilen yemeklerin öğünlerinin tamamı Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyenleri tarafından gözetim altında tutuluyor.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kreş Şefliğinde, branşında tecrübeli 3 okul öncesi öğretmen, 3 branş öğretmeni çocuklara eğitim vererek çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimleri için çaba sarf ediyor.
Kreş kayıtları ikinci dönem için başlamış olup, şartları uyan kamu personelinin çocuklarının ön kayıtları belediye kreş şefliğinden yapılabiliyor.
“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİZMET VERİYORUZ”
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Sosyal Belediyeciliğin vazgeçilmezlerinden olan, çalışan çiftlerin çocuklarını güvenilir ve devlet kurumu ciddiyetinde yönetilen bir Kreş ve Çocuk Bakımevi hizmeti vermekteyiz. Kreşimiz, gelişen eğitim öğretim tekniklerine uygun, alanında tecrübeli öğretim kadrosuna sahip, köklü bir eğitim yuvasıdır, 3-5 yaş arası yavrularımızın, bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerinde temelin atıldığı, önemli bir eğitim müessesesidir. Çalışan annelerimiz gönül rahatlığıyla yavrularını kreşimize gönderebilirler. Sizlerin yavruları, bizim evlatlarımızdır. Personelime bu bilinçle hizmet vermelerini sürekli olarak bildiriyorum. Belediyemiz personellerine hizmet vermek amacıyla kurulan kreşimiz, personelimiz taleplerinden artan kontenjan doğrultusunda tüm resmi kurum ve kuruluş personellerinin çocuklarına da hizmet vermektedir” diye konuştu.
“GELECEK NESİLLERE YATIRIM YAPMALIYIZ”
Milli ve manevi değerlerine bağlı çocuklar yetiştirmenin herkesin görevi olduğuna değinen Başkan Babaş, şöyle devam etti: “Amacımız insana yatırım yapmaktır. Zira bugünün çocukları, yarının Türkiye’sinin yetişmiş, bilinçli, donanımlı ve kaliteli insan gücünü oluşturacaklardır. Milli ve manevi değerlerine bağlı, özgür ve sağlam iradeli nesiller yetiştirmek hepimizin başlıca görevidir. Bu amaçla resmi kurum personeli çalışanlarımızın ve çiftlerin biri kamu biri özel çalışan personellerinin 3-5 yaş grubu çocuklarını kreşimize bekliyoruz”