Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki TOBB üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.
TOBB heyeti TOBB’un yarın yapılacak olan 71. Genel Kurulu öncesi Anıtkabir’e bir ziyaret gerçekleştirdi. TOBB heyeti aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Atatürk’ün mozolesine geçen TOBB heyeti adına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu çelenk koydu. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdiler.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB Genel Kurul Başkanı Ekrem Demirtaş ve bazı üyeler Misak-ı Milli Kulesi’ne geçtiler. Hisarcıklıoğlu ve Demirtaş Anıtkabir defterini imzaladılar.
Anıtkabir defterine şunlar yazıldı:
“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yöneticileri ve delegeleri olarak 71. Genel kurulumuz öncesi huzurunuzdayız. Bu yıl tarihimizin en büyük destanlarından birisi olan Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılını idrak ediyoruz ve bizlere bıraktığınız mukaddes emanetin en kıymetli hazinenin değerini her gün daha iyi anlıyoruz. Mirasınız çok büyük ve şerefli bir mücadelenin eseridir. Sizin, silah arkadaşlarınızın ve milletimizin yaptığı mücadele ile ardından kurulan Cumhuriyetimiz bütün dünyada hayranlık uyandırmış ve gelecek nesillere büyük onur ve gurur bırakmıştır. Türk iş dünyası olarak, bizler bıraktığınız bu büyük emanete ve onura sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu vatan bizden öncekilerin olduğu gibi, bizden sonrakilerin namusudur. Medeniyet yarışında en ileri noktaya ulaşmak ve ülkemizin ekonomik gücünü en tepeye çıkarmak, yeni ve daha büyük yatırımlarla insanlarımıza iş sahaları açmak, ülkemizin refah seviyesini büyütmek tüm iş dünyasının görevidir. Biz bu görevin bilincini var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi aziz hatıranız önünde söz veriyoruz. Büyük Atatürk, Camiamız adına Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere getirilmesinde başta siz olmak üzere emeği geçen herkesi minnet ve rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun.”