AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Polateli OSB’nin faaliyete girmesiyle beraber oluşacak enerji sıkıntısı için, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 380 kilowatlık trafonun yatırım programına alındığını söyledi.
Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, 2 Mart 2015 tarihinde Kilis Polateli OSB alanı içerisinde, TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nden gelen bir heyet ile birlikte, Kilis Polateli OSB ve Toroslar EDAŞ yetkilileri bazı incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, “Yapılan incelemede 380 kilowatlık trafonun yerini belirlemek üzere çalışmalar yapılmıştır. İnceleme sonrası yapılan toplantıda trafonun yeri belirlenmiş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır. İskenderun - Kilis Polateli OSB - Gaziantep hattında yeni bir enerji hattı tesis edilecek. 380 kilowatlık trafo merkezi Kilis Polateli OSB alanı içerisinde kurulacak. Söz konusu enerji hattından Kilis Merkez - Kilis Polateli OSB ve Gaziantep beslenecek. Yatırım 4 yıllık bir zamanda planlanmaktadır. (Hızlandırmak için görüşmelerimiz devam ediyor.) Yatırım miktarı 40 milyon TL’dir. Yatırım Kilis Polateli OSB’nin bitmesini beklemeden hemen başlayacaktır.”
Kilis’e kazandırılacak olan bu yatırımın gelişmeye ve büyümeye olacak katkısının yadsınamayacağını belirten Dal, “Kamuoyuna edinmiş olduğumuz bilgileri sunar, sevgili Kilisli hemşehrilerime, İlimizin faydasına olacak her adımın takipçisi olacağımızdan şüphe duymamalarını isterim” dedi.
Kilis OSB’yi temsilen yapılan incelemelere katılan Kilis Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Sakar, incelemeler sonrası gelen heyeti Kilis’te ağırlayıp yöresel lezzetlerin gelen heyete tanıtıldığını ifade ederek “Göstermiş oldukları ilgi, destek ve çabadan dolayı Kilis Ticaret Odası Başkanımız Sayın Mehmet Erdal Öndeş’e ve Kilis Ticaret Odası Genel Sekreteri Sayın Murat Sakar’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.