ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın yöresel yemeklerini bölge turizmine kazandırmayı hedefleyen "Zonguldak Lezzet Atölyesi" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin şefleri, gurmeleri, köşe yazarları ve aşçılarının Zonguldak'ta pazar araştırması ve ürün analizleri yaptığı proje, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kakınma Ajansı (BAKKA) işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Vali Ali Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin başarıyla yürütüldüğünü belirterek, "İlimizin yemeklerini özellikle gurmeler ve ustalar açısından taşıdığı değeri anlamamıza yardımcı olan bu çalışma güzel bir şekilde neticelendi. Yürütülen proje sonucunda Zonguldak'ın bu alanda bir birikimi olduğunu gördük. Bu birikimin turizmle beraber değerlendirilmesi hususunda benzer çalışmalar devam ettirilecek" ifadesini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap da kaybolmaya başlayan kültürel unsurların kayıt altına alınmasına yönelik yapılan çalışmaların önemli olduğunu dile getirerek, projede katkısı olanlara teşekkür etti.

Emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından katılımcılar Zonguldak'a ait yöresel lezzetlerden tatma fırsatı buldu.