Düzce Belediyesi bünyesinde oluşturulan Estetik Kurulu, ilk toplantısını Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında gerçekleştirdi.
Düzce Belediyesi Konuralp ek hizmet binasında gerçekleştirilen Estetik Kurulu Toplantısında kurul üyeleri ile Düzce’deki yapılar arasında ortaya çıkan dış cephe sorunları, kot farkları, görüntü kirliliğine neden olan tabela ile afişlerin durumu, binaların bahçe düzenlemeleri ve duvar standartları görüşüldü.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yaptığı açıklamada Türkiye’de bir çok kentin çarpık yapılaşma ile karşı karşıya kaldığını ve Düzce’nin de aynı durumda olduğunu belirterek mevcut sıkıntının önüne geçmek için en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi.
Başkan Keleş, yeni yapılan bina ile dükkanlarda belli standartlara uyulmasının sağlanmasına ve eski yapılarda da iyileştirme çalışmaları yapılmasına vurgu yaptı.
Düzce’nin ana arterlerinde ve caddelerinde daha estetik bir görüntü sağlanması amacıyla gereken incelemelerin en kısa zamanda yapılacağını belirten Başkan Keleş, çalışmanın sadece yapılaşma ile sınırlı kalmayacağını, şehrin her alanının daha yaşanılır bir çehreye kavuşacağını söyledi.
Kurulda, dış cephe kaplamalarının aynı karakterde yapılmasının yanı sıra bina estetiği ve uyumunun da dikkate alınacağına karar verildi.
Ayrıca Başkan Keleş, dış görünümün düzeltilmesinin yanında E-5, Akçakoca Yolu ve merkez caddelerde ağaçlandırma ve aydınlatma çalışması yapılacağını da belirtti.