Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin (TKBL) ilk yarısında Samsun Canik Belediyespor, deplasmanda 8 sayı farkla kazandığı ve ligin son sıralarında bulunan OGM Orman Gençlik Basketbol takımına kendi evinde 9 sayı farkla yenilerek ligde kalma yolunda büyük fırsat tepti.
TKB 1. Ligi’nin 21. haftasında Samsun Canik Belediyespor, kendi evinde ağırladığı Ankara temsilcisi OGM Orman Gençlik Basketbol takımına 83-74 yenildi. Maçın ardından antrenör ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Maça istedikleri gibi başlayamadığını belirten Samsun Canik Belediye Başantrenörü Ekin Baş, “Rakip takım çok top kullanmayı ve koşmayı seven bir takım. Biz de oyunu kontrol ederek oynamaya çalıştık ama rakip takım yabancı oyuncularıyla beraber kazandı. Bizim yabancı oyuncularımızın performansı istediğimiz seviyede değildi. Türk oyunculardan çok sayı bulmamıza rağmen maçı kazanamadık. Hakemlerde çok iyi maç yönetti. Marcedes’in de maçta parmağı kırıldığı için oyuncuyu çıkartmak zorunda kaldık” dedi.
Maçı kaybettikleri için çok üzgün olduklarını ifade eden Samsun Canik Belediyesporlu oyuncu Bahar Yapar, “Bizim için çok önemli bir maçtı. Çok iyi mücadele ettik. Geri düştüğümüz zamanlarda toparlanmasını bildik ama 19 sayı farkın açılmasına izin vermemiz gerekiyordu. Müdafaa hatalarını çok basit yaptık” diye konuştu.
OGM ORMAN GENÇLİK CEPHESİ
Samsun Canik Belediyespor ile averajın artık kendilerine geçtiğini ifade eden OGM Orman Gençlik Başantrenörü Levent Deringöl, “Kendi evimizde 8 sayı farkla kaybettiğimiz maçın rövanşını da 9 sayı farkla aldık. Puan eşitliğinde averaj bize geçti. Şimdi zorlu bir maratona giriyoruz. Artık bu maçı unutacağız ve önümüzdeki maçlara bakacağız. Çünkü Orman Gençlik ligde kalmak istiyor ve kalacağını da düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Kazandıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden OGM Orman Gençlik oyuncusu İlsu Darıcıoğlu, “Bizim için çok kritik bir maçtı. Zor olacağını biliyorduk ama iyi top oynadığımızı düşünüyorum. Karşı takımı da tebrik ediyorum. Orman Gençlik’in düşmeyi hak ettiğini düşünmüyorum. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Lig bitene kadar her şeyimizi ortaya koyup, ligde kalacağız” açıklamasında bulundu.