Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel’deki programı kapsamında AK Parti’nin Brüksel Büro açılışına katıldı. Davutoğlu, “Türk siyasetinde hiçbir parti şimdiye kadar Ak Parti gibi uluslararası bir etkiye, bilinirliğe kavuşmamıştır” dedi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de AK Parti Brüksel Büro açılışına katılan Davutoğlu, AK Parti’nin uluslararası bir bilinirliğe sahip olduğunu ifade ederek, “Türk siyasetinde hiçbir parti şimdiye kadar AK Parti gibi uluslararasılaşmamıştır yani uluslararası bir etkiye, bilinirliğe kavuşmamıştır. Geçmişte siyasi partilerle ilgili uluslararası akademik çevrelerde yapılan çalışmalara bakın, bilinirliklerine bakın AK Parti bir marka. Başlı başına uluslararası alanda bir marka haline dönüşmüştür. Bugün nereye giderseniz gidin, Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Orta Asya’da AK Parti Türkiye’yle birlikte anılan bir markadır. Çok daha önce Brüksel’de ofisimizin olması gerekirdi ama tabi buradaki şartlar hem de buraya çok sık ziyaret trafiği olması sebebiyle eksikliği az hissedilmiş olabilir geçmişte ama şimdi bu eksiklik kapatılmış oldu. Bundan sonra böylesine köklü ve böylesine etki alanı geniş bir siyasi partinin temsilcisi olarak Zafer Bey ve arkadaşları bizleri anlatacaklar, Türkiye’yi anlatacaklar ve AK Parti siyasi felsefesinin daha iyi anlaşılmasına zemin teşkil edecekler” dedi.
Avrupa’da seçme ve seçilme konusunda büyük adımlar attıklarını açıklayan Davutoğlu, “İktidara geldiğimiz ilk yıllardan itibaren ben Dışişleri Bakanlığı görevini yürütürken de Avrupa’daki vatandaşlarımızın en büyük talebi seçme ve seçilme hakkını kazanmaktı. Seçme hakkı konusunda çok önemli bir adım attık artık geçen Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk olarak gerçekleştiği gibi bundan sonra Avrupa’daki vatandaşlarımız oylarını, ülkenin geleceğiyle ilgili kanaatlerini sandığa yansıtacaklar. Bu başlı başına bir devrim niteliği taşıyor. Dolayısıyla Ak Parti bürosunun bir misyonu Türk siyasetini, Ak Parti siyasetini Avrupa çevrelerine anlatmak, dünyaya anlatmak ama bir başka misyonu da vatandaşlarımızın seçimlere daha fazla katılmasını, seçimler üzerinden siyaset konusundaki etki gücünü sağlamak ve faaliyet göstermektir” dedi.