Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, medya çalışanlarının çok zor şartlarda habercilik yaptığını belirterek, “Sokaklarda, çatışmalarda, savaş bölgelerinde, her türlü baskı ve şiddet altında özgürlüklerini ve canlarını tehlikeye atarak haber üreten, kamuoyunu bilgilendiren bütün medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, basın çalışanlarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyorum” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ve zirai eğitimin başlamasının 169. yıl dönümünü kutladı. TZOB Genel Başkanı Bayraktar, medya mensuplarının tüm dünyada çok zor şartlarda çalıştığını, sokaklarda terör olaylarını izlediğini, çatışmalarda, savaşlarda en ön saflarda yer aldığını, hayatlarını tehlikeye attığını, demokratik olmayan ortamlarda özgürlüklerini kaybetme riski altında haber yapmaya çalıştığını kaydetti. Çoğu ülkede kamuoyunun medya mensuplarının gayret ve cesaretleriyle bilgi alabildiğini, bundan dolayı basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten Bayraktar, “Sokaklarda, çatışmalarda, savaş bölgelerinde, her türlü baskı ve şiddet altında özgürlüklerini ve canlarını tehlikeye atarak haber üreten, kamuoyunu bilgilendiren bütün medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, basın çalışanlarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyorum” dedi.
ZİRAİ EĞİTİMİN 169. YILI
Bayraktar, Türkiye’de 1846 yılında İstanbul Yeşilköy’de bulunan Ayamama Çiftliği’nde kurulan Ziraat Mektebi ile zirai eğitimin başladığını, bu yıl 169. yıl dönümünün kutlandığını belirtti. Şemsi Bayraktar, dünyada gelişen tarımsal teknoloji ve bilimsel bilgiden yararlanmanın örgün eğitimle sağlanmasının yanı sıra bu bilgilerin sahaya yansıtılmasının da büyük önemi bulunduğunu belirtti. Tarım sektörünün tüm ekonomilerde stratejik öneminin gittikçe arttığını belirten Bayraktar, “Sektörün önemi gelecekte daha da önem kazanacaktır. Bu durumda ayakta kalmanın en önemli yolu sürekli gelişen bilgiye sahip olmaktır. Bilgiye ulaşmanın tek yolu ise eğitimdir. Dünyada artık rekabet,üretmek kadar, ‘kalite ve verimliliği’ esas almakla gerçekleşmektedir. Daha çok üretmek, verimi ve kaliteyi yükseltmek için bilgi şarttır” diye konuştu.
“TARIM POTANSİYELİMİZ TARIMDA İYİ EĞİTİMİ ZORUNLU KILIYOR”
Ülke tarımsal potansiyeli tarımda iyi eğitimi zorunlu kıldığını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
“Tarımsal üretimde ülkemizin dünya ile rekabet edebilir koşullara gelmesi, eğitimin kırsal alanda yaşayanlara ulaştırılabilmesi ve yaygınlaştırılabilmesi için, tarım sektörüne hizmet verecek elemanların kaliteli eğitim ve öğretim alması çok önemlidir. Yapılacak eğitim çalışmalarında çağın koşullarına ve ülkemiz gerçeklerine uygun olarak yetişen ve yetişecek olan Ziraat Mühendislerimizin, doğa koşullarını kavramış, çevre bilinci ve sorumluluğuna sahip, tarımsal teknolojiye hakim ve en önemlisi çiftçimiz ile yan yana sevecen, liderlik yetenekleri ile donanımlı olarak Türk tarımına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, tarımsal konularda kurumlararası dayanışma ile tüm imkanlarımızı kullanarak çiftçilerimize ve bünyemizde çalışan teknik ve tarım danışmanlarına eğitim hizmeti vermek için gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle zirai eğitimin başlamasının 169. yılını kutluyorum.”