Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesini nefretle kınadıklarını belirterek, “Bu vahşi saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kâfi gelmez. Suçlular ibretlik bir cezayla cezalandırılmalıdır” dedi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde bir dolmuş şoförü tarafından genç kızın kaçırılarak öldürülmesini lanetleyen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, aklın, vicdanın ve insani melekelerini kaybetmiş bir yaratığın çirkin ve alçakça eylemine şahit olmaktan utanç duyduğunu ifade etti.
Genel Başkan Turbay, yaptığı açıklamada şöyle dedi;
“İnsanlık çerçevesinin dışında kalmış bu davranış üzerinde yetkililer düşünmeli, kaldırılan idam cezasının yeniden gelmesi konusunda değerlendirmeler daha cesurca yapılmalı ve etkili, caydırıcı cezalar getirilmelidir. Öncelikli olarak kadına şiddet, tecavüz ve cinayet gibi insanlık dışı hadiselerin sosyal ve psikolojik temelleri tespit edilmelidir. Türk kültürünün yozlaşmış hâlinin bir yansıması olarak kadını bir nesne, eğlence ve moda sektörünün üretim girdisi olarak gören sözde çağdaş zihniyetle aynı kararlılıkta mücadele edilmelidir.”
Cinayete karşı tepkilerini kendilerince dans ederek gösterenlere de tepki gösteren Turbay, şunları söyledi: “Türk geleneğinde böyle bir anma ya da tepki gösterme olamaz. Hayatını kaybeden kardeşimize dans ile değil dua ile yâd etmek en doğru davranıştır. Ülke insanının acıya boğulduğu bu günlerde sokakta dans ederek kendilerinin reklamını yapan bu kişileri de esefle kınıyoruz. Acı ve gözyaşı üzerine kendi reklamını yapan, ülkemizdeki bu zihniyeti aklıselim ve milletin değerlerine saygılı olmaya davet ediyorum. Böylesi olaylar yaşanan acıya daha da acı eklemektedir.”
Turbay, Özgecan Aslan’a Cenabı Allah’tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere Türk milletine başsağlığı diledi.