İzmir’in Bozdağ ilçesinde mahsur kalan dağcıların grubunda yer alan ancak tehlikeyi görünce zirveye çıkmaktan vazgeçen Oğuz Uslan yaşananları anlattı.
İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ’ın zirvesinde mahsur kalan 19 dağcıların gurubunda yer alan ancak havanın bozulmasıyla zirveye çıkmaktan vazgeçen Oğuz Uslan, arkadaşlarının bir kayanın altına sığındıklarını söyledi..
“FIRTINA BASTIRINCA ONLAR YUKARIDA KALDI"
Grubun içindeki arkadaşlarından İbrahim Bedir’e az önce ulaştıklarını belirten Uslan, arkadaşlarının hepsinin de iyi olduğunu ifade etti. Grubun her biriyle saat 14.31’den bu yana tek tek görüştüklerini anlatan Uslan şunları söyledi: “Biz 54 kişi olarak yürüyüşe başladık. Bu 54 kişiden 19 kişi zirveye gitmek istedi. Bir anda fırtına bastırınca onlar yukarıda kaldı. Geri kalan A grubu daha yavaş gider, B grubu zirve yapar. A grubundan herkes geri döndü, B grubu da bir kaya altına sığınmışlar. Devamlı saat 14.31’den beri temas halindeyiz. Her biriyle ayrı ayrı konuşuyoruz. Pek çoğunun da arandıkları için telefon şarjları bitti. Ölü filan da yok. En son ölen bir dağcıyla bizim dağcılarımızın bir alakası yok. 19 arkadaşımız kurtarılacak. Koordinatlar tespit ediliyor fakat fırtına nedeniyle yanlış çıkıyor. O yüzden de hiç kimse şu ana kadar ulaşamadı. Şimdi mahsur kalan İbrahim Bedir arkadaşımızla görüşüldü. O da yerlerini söyledi. Onun üzerine de dernek başkanımız gitti ve kurtarma ekiplerine bildirdi.”
Kendilerine dağdaki hava koşulları dolayısıyla herhangi bir uyarıda bulunulmadığını öne süren Oğuz Uslan, “Bundan bir ay önce bize haber verildi ve biz o zaman yürüyüşümüzü iptal ettik. Ama bugün hiç kimse bize bir bildirimde bulunmadı. Zaten bir sürü grup vardı yukarıda” dedi.
HER BİRİNDE SOĞUĞA KARŞI ISITMALI EŞYALAR VAR
Kendisinin de arkadaşlarıyla birlikte dağa çıktığını ancak havanın bozmasıyla zirveye tırmanmaktan vazgeçtiklerini anlatan Uslan sözlerini şöyle tamamladı: “Bende yukarıdaydım. Saat 13.30’a kadar olan sürede hava koşulları çok güzeldi. Rüzgar vardı ama hava çok güzeldi. 13.30’da biz yemek molası verdiğimizde B grubu yukarıya geçti, biz yemek molası verdik. Baktık hava bozuluyor, biz dönüşe geçtik. Saat 14.31’de de arkadaşları telefon açtı, yukarıda mahsur kaldılar. Şu an zirveye yakın bir yerdeler. Her birinin yanında pançoları, anorakları, bereleri, eldivenleri her şeyleri var. Hepsi de termal ısıtmalı.”