SELDE HAYATINI KAYBEDEN 2 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ
Artvin’in Borçka İlçesi Aksu Mahallesi’nde heyelan sonucu binanın ikinci katındaki evlerine dolan toprak altından yaralı halde çıkarılan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 3 yaşındaki Zümra Durmuş ile İprikli Köyü’ndeki heyelanda toprak altında kalan 74 yaşındaki Kemal Kara için Borçka Merkez Caminde, öğle namazı sonrası cenaze töreni yapıldı. Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ile çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, küçük kızı Zümra'yı kaybeden acılı baba Osman Durmuş gözyaşlarını tutamadı, kızının tabutunu cenaze aracına kadar omuz verdi.
Kılınan namazın ardından Zümra Durmuş Güzelyurt Köyü’nde, Kemal Kara ise İprikli Köyü’nde toprağa verildi.
MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDI
Murgul ile Borçka karayolunun sel tahribatı nedeniyle ulaşıma kapanması sonrası Murgul’da mahsur kalan 29 yaşındaki Sibel Baytören, 25 yaşındaki Bilgenur Çavuş ve 26 yaşındaki Tülay Kahraman adlı hamile kadınlar için yardım çağrısında bulunuldu. Dün hava koşulları nedeniyle Murgul’a gelemeyen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopter bu sabah saatlerinde ilçeden aldığı hamile kadınları Artvin’e götürmek için yola çıktı ancak hava koşulları nedeniyle Artvin’e inemeyen helikopter, Hopa Limanı'na iniş yaptı. Kadınlar ambulansla Artvin Devlet Hastanesi'ne götürülerek müşahede altına alındı.
VALİ: AFETLERLE ANILAN İL OLMAK İSTEMİYORUZ
Artvin Valisi Kemal Cirit, Borçka ve Murgul ilçelerine 36 saate içerisine metrekareye 183 kilogram yağış düştüğünü belirterek, kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Afetlerle anılan bir il haline gelmek istemediklerini vurgulayan Cirit, "Buraların coğrafyası ve yoğun yağışın yanı sıra iklim değişikliğinin ciddi anlamda etkilediği bir il haline dönüştük. Bundan sonraki süreçte de buna yönelik hem kamu hem de özel sektör olarak yatırımlara devam edilecek. Planlamalar buna göre devam ettirilecek" dedi.
"KUVVETLİ BİR YAĞIŞ DAHA BEKLİYORUZ"
Borçka Barajı'nın ilçenin daha fazla zarar görmesine engel olduğunu anlatan Vali Kemal Cirit, "Önümüzdeki süreç içerisinde yine yağış beklediğimiz için vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Yamaç akıntıları zaman zaman devam ettiği için trafiğe mecbur kalmadıkça çıkmamak gerekiyor. Borçka ve Murgul'da eğitime iki gün ara verildi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI