ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı, 04-08 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşti. Fuara katılan Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon, bu yıl 50 bin Alman turisti hedeflediklerini belirterek uçak sayısındaki artış ile birlikte bu hedefin gerçekçi olduğunu kaydetti.
Bodrum, ITB Berlin Fuarı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı içinde bulunan standı, TAV Havalimanları Holdingin alanı içinde yer alan standı ve GEKA’nın (Güney Ege Kalkınma Ajansının) tahsis ettiği Bodrum standı olmak üzere toplam üç stantta tanıtıldı. Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon da fuara katılarak tanıtım çalışmalarını yürüttü.
55 m2’lik TAV Havalimanları Holdingin standında Bodrum’un tanıtılması konusunda Tav Yetkilileri ile birlikte Bodrum Tanıtma Vakfı, yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Birçok Alman TV ekibi ve Almanya’nın en büyük gazetesi Bild, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile röportaj yaptı.
Fuarda Lufthansa, Almanya’dan Bodrum’a 2. tarifeli uçağını koyduğunu açıklarken bir sevindirici haber de TUI’den geldi. TUI de aynı şekilde Almanya’dan Bodrum’a 2. tarifeli uçağını koyduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl 27 bin Alman turisti ağırlayan Bodrum’a 2015 yılında Almanya’dan gelecek turist sayısında artış bekleniyor.
Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon bu yıl hedefi büyüttüklerini ifade ederek, “2015 hedefimiz 50 bin Alman turist. Bodrum’a uçak seferleri arttı. Dolayısıyla bu hedefimiz çok gerçekçi. Uzun yıllardan beri ITB’ye katılarak tanıtımlarımızı sürdürüyorduk ve artık bunlar meyvesini vermeye başladı. Geçen yıl Bodrum’da 27 bin Alman turisti ağırladık. Sayının artmasında TUI ile yapılan işbirliğinin çok önemli katkısı oldu” dedi.
Bodrum’un Türkiye’nin en gözde tatil merkezi olduğunu belirten Başkan Kocadon, “Bodrum’u sadece denizle sınırlandıramayız. Kültürü, tarihi, eğlencesi ve yaşam biçimiyle Alman turistler için çok uygun bir yer. Biz Bodrum’da daha fazla Alman konuğumuzu ağırlamak istiyoruz. Bunun için TUI ile işbirliği yaptık. İşbirliğimiz bu yıl daha da artacak. TAV, Bodrum’a güvendi ve inandı. Bodrum esnafına ve halkına olan inancını gösterip havaalanını kiraladı. Bu yıldan itibaren Lufthansa haftada iki gez Bodrum’a uçacak. TUI geçen hafta da bir uçakla Bodrum’a iniyordu. Uçuş sayısını ikiye çıkardı. Tüm bunlar bizim koyduğumuz 50 bin turist hedefini gerçekleştireceğimizin göstergesi.” şeklinde konuştu.
Başkan Kocadon, fuar hakkında yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:“Fuarda Bodrum’un birbirinden güzel mavi bayraklı koylarını, yeşil ile mavinin kucaklaştığı kıyılarını, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık. Bodrum standımıza ilgi çok büyüktü. Tanıtımlarımıza durmadan devam ettik. Alman acentalarla oldukça verimli görüşmeler yaptık. Onlara Bodrum’un, her türlü tatil ihtiyacına cevap verecek dünyadaki ender tatil merkezlerinden biri olduğunu ve Bodrum’da huzurlu, sakin ve eğlenceli tatil seçeneklerinin olduğundan bahsettik. Tüm bu çalışmalarımızdan da çok olumlu tepkiler aldık”dedi.