TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor'da savunma oyuncuları bu sezon attıkları gollerle ön plana çıkıyor.

Bordo-mavililerin Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u dün deplasmanda 2-0 yendiği karşılaşmada Salih Dursun'un takımın ilk golünü atmasıyla, savunma oyuncuları bu sezon toplamda 10. kez fileleri havalandırdı.

Ligin 30 haftalık bölümünde savunmada görev yapan 4 futbolcu gol sevinci yaşadı. Altı golle en golcü oyuncu Cezayirli Carl Medjani olurken, bu oyuncuyu 2 golle Belkalem takip etti. Mustafa Akbaş ve Salih Dursun da birer gol kaydetti.

Trabzonspor'un savunma oyuncuları böylece son yılların gol bakımından en verimli dönemini geçirerek takımlarına gol bakımından önemli katkı sağladılar.

 

- Savunmacılar atıyor, Trabzonspor kaybetmiyor

 

Savunma oyuncularının gol attığı 8 maçta Trabzonspor hiç yenilmedi.

Bordo-mavili takım, bu futbolcuların gol attığı maçlarda 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak 18 puan topladı ve Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli puanlar elde etti.

 

- Medjani'den 7 gol

 

Sezon başında teknik direktör Vahid Halilhodzic'in isteğiyle bonservis bedelsiz transfer edilen Cezayirli oyuncu Medjani, bordo-mavili takımda en fazla süre görev alan yabancı oyuncuların başında gelirken, attığı gollerle de takımına önemli puanlar kazandırdı.

Ligde bu sezon en fazla gol atan savunma oyuncusu olan Medjani, Spor Toto Süper Lig'de 6, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Rostov maçında da bir gol olmak üzere resmi maçlarda 7 gol kaydetmeyi başardı.

Medjani'nin gol attığı 5 lig maçında Karadeniz temsilcisi 13 puan elde etti. Trabzonspor, bu futbolcunun gol attığı maçlarda Galatasaray (2), Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rizespor maçlarını kazanırken Gençlerbirliği ile berabere kaldı.

Medjani ayrıca, bu sezon Trabzonspor'un resmi maçlardaki ilk golünü attı. Cezayirli futbolcu, Trabzonspor'un Rostov ile 21 Ağustos'ta oynadığı ve 2-0 kazandığı UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki maçta attığı golle takımının bu sezon resmi karşılaşmalardaki ilk golünü de kaydetmişti. 

Cezayirli oyuncu, Galatasaray karşısında iç ve dış sahada alınan 2 galibiyette de önemli rol oynadı. Bordo-mavili oyuncu, ligin ilk yarısında İstanbu'da Galatasaray karşısında alınan 3-0'lık galibiyette rakip filelere 2 gol gönderdi. Medjani, ikinci yarıda da 1-1 eşitlikle devam eden karşılaşmanın 84. dakikasında attığı golle Trabzonspor'un 2-1 galip gelmesini sağlayarak sarı-kırmızılı takımı adeta yıkan oyuncu oldu.

Futbol hayatının en golcü dönemini geçiren Medjani, ligde 15 gollü Cardozo, 9 golü bulunan Mehmet Ekici'den sonra altışar gol atan Sefa Yılmaz'la, bordo-mavili takımın en fazla gol kaydeden 3. oyuncusu konumunda bulunuyor.

 

- Belkalem 2 gol attı

 

Uzun bir sakatlık dönemi yaşayan ve ligin ikinci yarısında takımdan ayrı kalan Belkalem de ligin ilk yarısında 2 gol kaydetti.

Belkalem, bordo-mavili takımın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 3-1 galip geldiği Mersin İdmanyurdu ve 4-4 berabere kaldığı Gaziantepspor maçında birer gol attı.

Mustafa Akbaş, deplasmanda 3-3 berabere kaldığı Bursaspor maçında takımına 1 puanı getiren golü atarken dün de Çaykur Rizespor deplasmanında Salih Dursun 3 puanın kapısını açan gol kaydetti.

 

- Geçen sezon 3 gol

 

Trabzonspor'un savunma oyuncuları, geçen sezon 30 haftalık dönemde sadece 3 gol kaydetmişti.

Bordo-mavili takımda 3 golü de Mustafa Yumlu kaydetmiş ve diğer savunma oyuncuları gol yollarında herhangi bir katkı sağlayamamıştı.

 

- Savunma oyuncularının attıkları goller

 

Trabzonspor'un savunma oyuncularının bu sezon ligde attıkları goller şöyle:

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu (3-1) (Medjani 1, Belkalem 1)

Galatasaray-Trabzonspor (0-3) (Medjani 2) 

Trabzonspor-Çaykur Rizespor (3-2) (Medjani 1) 

Trabzonspor-Galatasaray (2-1) (Medjani 1)

Gençlerbirliği-Trabzonspor (1-1) (Medjani 1) 

Trabzonspor-Gaziantepspor (4-4) (Belkalem 1)                              

Bursaspor-Trabzonspor (3-3) (Mustafa Akbaş 1)

Çaykur Rizespor-Trabzonspor (0-2) (Salih Dursun 1)