TÜRK Hava Yolları, ABD'deki yedinci uçuş noktası olan San Francisco seferlerine başladı. İstanbul'dan 13 saat 45 dakikalık uçuş ardından San Francisco'ya inen özel boyamalı 'Boeing 777-300ER' tipi yolcu uçağına havalimanı itfaiyesi kuraklık nedeniyle su tagı yapmadı.
Havacılık geleneklerine göre bir havalimanına yapılan ilk uçuş veya kutlama törenlerinde itfaiye uçağın iki yanında durarak su fışkırtıyor. Havalimanı yetkilileri bu yılın kurak geçtiğini belirterek su tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla uygulamanın yapılmadığını belirtti.
THY Yönetim Kurulu Başkanlığına Hamdi Topçu'nun istifasının ardından atanan İlker Aycı'nın da katıldığı seferin ardından terminalde bir tören gerçekleştirildi. İlker Aycı, ABD'de yedinci noktayı açmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Aycı, Kaliforniya Eyaleti'nde Los Angeles'tan sonra ikinci noktaya sefer başlattıklarını belirterek, şöyle dedi:
"San Francisco ve İstanbul birbirine çok benziyor. İki kentte de köprüler birer simge. Ama direk uçuşla biz yeni bir köprü kuruyoruz. Bu köprü insanları birbirine kavuşturacak. İki dost ülke arasında ticareti, turizmi artıracak."
Ardından İlker Aycı, Los Angeles Konsolosu Raife Gülru Gezer, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, San Francisco Havalimanı Müdür John L. Martin, Belediye Yöneticisi Joe D'Alessandro ile birlikte kurdele kesti.
HAFTADA 5 SEFERLE BAŞLIYOR
THY'nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston ve Montreal’in ardından San Francisco kıtadaki 11'inci uçuş noktası. Seferler, Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 5 gün karşılıklı olarak yapılacak. 11 Mayıs'tan itibaren ise uçuşlar her güne çıkartılacak.

FOTOĞRAFLI