TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olan Trabzonspor'da, Paraguaylı golcü oyuncu Oscar Cardozo, 2 hafta sonra ilk 11'de görev aldı.

Geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen geçen haftaki Beşiktaş karşılaşmasında ise sonradan oyuna dahil olan Cardozo, bu kez 11'de forma şansı buldu.

Ligde 15 gol ile bordo-mavili takımın en golcü oyuncusu olan Paraguaylı futbolcu, forvette Deniz Yılmaz ile görev yaptı

 

- Bosingwa 11'de, savunma kurgusu değişti

 

Beşiktaş karşılaşmasında sakatlanan ve durumu maç günü belli olacağı açıklanan kaptan Bosingwa, ilk 11'de sahaya çıktı.

Bu kez sağ bekte Salih Dursun'a görev veren teknik direktör Ersun Yanal, stoperde Aykut Demir'i yedek soyundururken, bu bölgede Bosingwa ile Uğur Demirok'u oynattı. Savunmanın solundaki  tercihini Yusuf Erdoğan'dan yana kullanan deneyimli teknik adam, Mustafa Akbaş'ı ise yedek kulübesinde oturttu.

Böylelikle Yanal, 2-0 yenildikleri Beşiktaş maçındaki savunma kurgusunu değiştirerek Çaykur Rizespor karşısında takımını sahaya sürdü.

 

- Yusuf Erdoğan, 10 hafta sonra

 

Trabzonspor'da savunmanın solunda görev alan Yusuf Erdoğan, 10 hafta sonra ilk 11'de görev yaptı.

Ligin 19. haftasındaki Fenerbahçe maçının ardından sakatlanan ve bir süre forma giyemeyen, son 3 haftada da sonradan oyuna giren genç futbolcu, Çaykur Rizespor karşısında takımdaki yerini aldı.

 

- Bordo-mavililerde 3 eksik

 

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Aytaç Kara, Musa Nizam ve Yatabare, Çaykur Rizespor maçı kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Yanal, sakatlıkları geçen ancak fiziksel olarak tam hazır hale gelmeyen Onur Kıvrak ve Belkalem'in yanı sıra Sefa Yılmaz, İshak Doğan, ve Ferhat Yazgan'a da kadroda yer vermedi.

 

- Çaykur Rizespor tam kadro

 

Ligden düşmeme mücadelesi veren Çaykur Rizespor, Trabzonspor karşısına tam kadro çıktı.

Teknik direktör Hikmet Karaman, geçen hafta 2-0 kaybedilen Kardemir Karabükspor maçı 11'ine göre 4 oyuncu değişikliği yaptı.

 Ümit Korkmaz, Orhan Ovacıklı, Obaobona ve Obraniak'ı yedek soyunduran Karaman, bu oyuncuların yerine Koray Altınay, Holosko, Deniz Kadah ve Sercan Kaya'ya ilk 11'de görev verdi.

 

- Çaykur Rizespor taraftarı ilgi göstermedi

 

Ligden düşmeme mücadelesi veren Çaykur Rizespor'un taraftarları karşılaşmaya ilgi göstermedi. 15 bin 600 kişilik Yenişehir Stadı'nın trİbünlerinde yaklaşık bin 500 taraftar karşılaşmayı izledi.

Trabzonspor taraftarları da kulüplerinin deplasmanda tribün kapatma cezası alması nedeniyle takımlarını komşu kentte destekleyemedi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Çaykur Rizesporlu futbolcular sahaya "Hayata gülümseyen gözler, madde bağımlılığına hayır der" yazılı pankart ile sahaya çıktı.

Maç öncesi Çaykur Rizespor taraftarları, her iki takımı da bulundukları tribüne çağırarak alkışladı.