SAMSUN (AA) - Canik Belediyesi, kar yüzünden yollar kapandığı için 40 mahalledeki bin 400 haneye ekmek, kuru gıda ve meyve ulaştırdı.

Canik ilçesinde kar yüksekliğinin 1 metreye ulaşması nedeniyle 40 mahallede vatandaşlar, evlerinde mahsur kaldı. İş makineleriyle mahallelere ulaşan ekipler, ekmek, kuru gıda ve meyve dağıttı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gazetecilere, Samsun'da son 60 yılın en çetin kışı yaşadığını söyledi.

Samsun'un büyükşehir statüsü kazanmasıyla 40 köyün mahalleye dönüştüğünü ve belediyeye bağlandığını belirten Genç, şöyle konuştu:

"Öncelikle vatandaşlarımızın yolunu açmaya çalışıyoruz ancak kar yüksekliği 1 metreye kadar ulaştığı için açılan yollar tipi nedeniyle tekrar kapanıyor. 4 gündür evlerinde mahsur kalan vatandaşlarımızın hem yolunu açmaya çalışıyoruz hem de gıda yardımı yapıyoruz. Böylelikle vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını gideriyoruz. Yaklaşık bin 400 hanenin ihtiyaçlarını karşılamış olduk. Hava şartları düzeldiğinde ulaşımla ilgili problemi çözeceğiz." 

Adatepe köyü Muhtarı İsmail Fırıncı ise 4 gündür yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle evlerinden çıkamadıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız evlerinde mahsur kalmıştı. Belediyeden yardım istedik, erzak yardımı yapıldı" dedi.