DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan hasta sayısının üç olduğu bildirildi. 

Başhekim Vekili Doç. Dr. Şükrü Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, hastaneye şimdiye kadar influenza A virüs (H1N1) şüphesi taşıyan 3 hastanın müracaat ettiğini belirtti. 

Hastaların hastaneye solunum sıkıntısı ve mevsimsel grip ön tanısıyla başvurdukları bildiren Öksüz, şunları kaydetti:

"Bu hastalardan bir tanesinin yoğun bakımda takip ve tedavisi yapıldıktan sonra genel durumu toparlaması üzerine servise alınmış ve tedavisine burada devam edilmiştir. Şu an genel durumu iyi olan hastanın taburcu edilmesi planlanmaktadır. İkinci vaka, olası H1N1 ön tanısı ile solunum örneği alındıktan sonra tedavisi yapılmış ve bugün itibarıyla şifa ile taburcu edilmesi planlanmaktadır. Üçüncü şüpheli vaka Akçakoca Devlet Hastanesi'nden solunum sıkıntısı sebebiyle hastanemize sevkle gelmiş olup tedavisine başlanmıştır."

Öksüz, vakaların kesin teşhisinin İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen personel tarafından alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı tarafından çalışılması ve sonuçların doğrulanmasıyla olacağını kaydetti.