Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yol açma ve genişletme çalışmaları kapsamında Kuyuönü Mezarlığı’ndaki bazı mezarların şehir mezarlığına taşınacağı belirtildi.
Güney Kuşak Yolunu açma ve genişletme çalışmaları kapsamında Kuyuönü Mezarlığının bir kısmı yol alanında kaldığı için buradaki bazı mezarlar şehir mezarlığına nakledilecek.
Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Kuyuönü mezarlığında 50 metre genişliğinde 8 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak Yolu açma çalışmaları nedeniyle nakledilecek olan mezarların işaretlendiği ve 23 Mart 2015 tarihi itibariyle nakil işlemlerine başlanacağı bildirildi.
Dini vecibelere uygun olarak din görevlileri nezaretinde nakledilecek olan mezarlar ile ilgili olarak, mezar sahipleri, nakil sırasında mezarları başında olabilecekler.
İRTİBAT BÜROSU AÇILDI
Kuyuönü mezarlığından nakledilecek mezarlar ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlık içerisinde irtibat bürosu açıldı. Nakledilecek olan mezar sahipleri, mezarlık içerisindeki irtibat bürosuna bizzat giderek veya Şehir Mezarlığı’nın 336 14 41- 336 14 43 numaralı telefonları ile Kuyuönü Mezarlığı içerisindeki İrtibat Bürosunun 0538 493 44 12- 0534 839 32 77 numaralı telefonlarını arayarak detaylı bilgi alabilecekler.
NAKİL İÇİN BAKANLIKTAN ONAY ALINDI
Büyükşehir Belediyesi tarafından Güney Kuşak Yolu açma ve genişletme çalışmaları doğrultusunda nakledilmesi gereken mezarlar için hem İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli izinler alındı, hem de nakledilecek mezarlar ile ilgili olarak mahalli gazetede ilana çıkıldı.