Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 4. hafta karşılaşmasında kendi evinde Gaziantepspor’u 2-1 mağlup eden Spor Toto 3. Lig temsilcisi Tuzlaspor, kupada yoluna dolu dizgin devam ediyor.
Maç sonu basın toplantısında konuşan Tuzlaspor Teknik Direktörü Zafer Yiğit, “Öncelikle iki takımı da tebrik ediyorum. İki takım da iyi mücadele etti. Kenardan izlerken biz keyif aldık. Rakibimiz de kazanabilirdi. Kazandık ve çıktık. Hayırlısı böyleymiş. Bundan sonraki maçlarda da Gaziantepspor’a başarılar diliyorum. Biz bu işin daha başındayız. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İç sahada özellikle bu tür oyunları oynamaya çalışıyoruz zaten. Doğruları yapmaya çalışıyoruz. Takım böyle maçlarda çok daha iyi top oynuyor ve bu da skora yansıyor” şeklinde konuştu.
KOÇAL: “BAŞARININ TESADÜF OLMADIĞINI KANITLADIK”
Tuzlasporlu futbolcu Erdem Koçal da, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Birinci lig takımına karşı 1-0 yenik düşüp 2-1 öne geçmek çok büyük bir şey. Oynadığımız iyi futbolun tesadüf olmadığını gruptan çıkarak kanıtladığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki turu da geçeceğimize inanıyorum. İnşallah daha iyi yerlere geliriz” dedi.
AYDIN: “UMARIM HERKES HER ŞEYİ GÖRMÜŞTÜR”
Maçın skoru 2-1 iken 70. dakikada Muhammet İldiz’in kullandığı penaltı vuruşunu kurtaran Tuzlaspor kalecisi Emre Aydın ise, “Bütün takım arkadaşlarımın ayaklarına sağlık. Hocamıza, taraftarlarıma teşekkür ediyorum. Bizim yüreğimizle oynamamızla ilgili bu başarı. Benim dikkat çekmek istediğim bölüm alt liglerdeki potansiyel. Umarım herkes her şeyi görmüştür. Elimizden geleni yaptık. İnşallah devamı gelir” ifadelerini kullandı.
GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getirerek, “Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu tür maçlara hazırlanmak çok zor oluyor. Her şeyi ile zor bir maçtı. Oynamayan oyuncularıma şans verdim. Onların da verdiğim şansı iyi kullandıklarını düşünmüyorum. Buradan bir şeyler çıkartıyoruz. Devre arasında alacağımız, göndereceğimiz oyuncular olacak. Onlar daha çok inandı ve daha çok istedi. Karşılığını aldılar. Tebrik ediyorum. Tuzlaspor hak ederek bu galibiyeti aldı” açıklamasında bulundu.