Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu Batman, Hasankeyf Köprübaşı’ndaki seyir alanında, "Uyuşturucu ve Dopinge yaklaşma" sloganı ile Batman, Mardin ve Diyarbakır ilerinden 25’i kız toplam 105 sporcunun katılımı ile Hapkido Şampiyonası düzenlendi.
Tarihi Hasankeyf ilçesi girişinde düzenlenen Hapkido tanıtım şampiyonasına, Batman, Mardin ve Diyarbakır ilerinden 25’i kız toplam 105 sporcu katıldı. Eleme usulü ile gerçekleşen şampiyonada dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalar verildi.
ILICAK: "İLÇEMİZİ DÜNYAYA TANITMAYI AMAÇLIYORUZ"
Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, bu şampiyonanın geleneksel hale geleceğini belirterek, "Daha sonraki seneler Mardin, Diyarbakır ve Batman’dan sonra diğer illerin de katılımı ile şampiyonanın uluslararası arenaya taşınarak doğa harikası bu ilçemizi dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.
Şampiyonanın, Hasankeyf ilçesinde düzenlenmesinin kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Ilıcak, "Şampiyonanın amacı gençlerimize spor sevgisini aşılamaktır. Sporla her türlü kötü alışkanlıkların yok edileceğine inanıyoruz. Bu tarihi ilçemiz bize ev sahipliği yaptı. Dereceye giren sporcularımıza kupa ve madalya verdik. Asıl amacımız sporculara bu sporu tanıtmak, sevdirmek ve spora devam etmesini sağlamak. Sporcularımızda kötü alışkanlıklardan uzak durmak için farkındalık oluşturmaktır" diye konuştu.
Ilıcak, "Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halil Çöl ve Batman Tekvando Sporları Temsilcisi Habip Çelik şampiyonada, bizlere yardımcı oldu ve bu şampiyonanın düzenlenmesinde büyük katkı sağladılar. Kendilerine spor dostluğu ve spora olan samimi yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.