Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Arap dünyasının önde gelen medya kuruluşlarının temsilci ve muhabirlerinin 17 Mayıs tarihinde Ordu’ya geleceğini bildirdi.
Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla tanıtım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz’in incisi, turizm kenti Ordu’yu daha iyi tanıtmak amacıyla Arap dünyasının önde gelen medya kuruluşlarının temsilci ve muhabirlerini Ordu’ya davet etti.
Tanıtım faaliyetleri kapsamında ulusal televizyonlarda tanıtımlara ağırlık verildiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz Bölgesi’ne gelen Arap turist sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, Arap turizminden pay almak için harekete geçtiklerini kaydetti.
18 ÜLKE’DEN 30’UN ÜZERİNDE GAZETECİ ORDU’DA
Vali Balkanlıoğlu, ”18 Arap ülkesinin en meşhur ve bilinen 24 ayrı yayın kuruluşundan, toplam 32 Arap gazeteci aramızda olacak. Konuklarımızı ilimizde misafir edeceğimiz 5 gün süresince en iyi şekilde ağırlayacağız. Ordu’nun, doğal güzellikleri, sosyal ve ekonomik yapısı, sahip olduğu değerleri, tarihi, kültürü, turizm potansiyeli, gelenek, görenek ve mutfağını her yönüyle kendilerine tanıtacağız” diye konuştu.
“ORDU TÜM YÖNLERİYLE TANITILACAK”
Vali Balkanlıoğlu, ”Türkiye’nin yayla, dağ turizmi açısından potansiyeli en yüksek ve en güzel ili Ordu’da misafirlerimizi Karadeniz’in en geniş yaylası olan 2 bin yıllık tarihe sahip, Çambaşı Yaylası ile Aybastı-Perşembe yaylalarımızın güzelliği ile baş başa bırakacak, derin vadilerde kanyonlar ve türkülere konu olan derelerimizde gezintiler yapıp, eşsiz manzarası ve yamaç paraşütü ile Boztepe’de Ordu’nun güzelliğini seyredecek, Fatsa’da Haznedaroğlu Konağı, Gaga Gölü, Perşembe’de Yason Burnu, şelalelerimiz, arkeolojik kazı çalışmalarının yapıldığı Kurul Kalesi başta olmak üzere Karadeniz’in özeti ve en güzel yerlerden bir tanesi olan Ordu’yu tüm yönleriyle tanıtmaya çalışacağız” diyerek, Arap medyasının temsilcilerine şimdiden teşekkür ettiğini ifade etti.
“TANITIM HAMLESİ BAŞLATTIK, HER FIRSATI DEĞERLENDİRİYORUZ”
“Bir tanıtım hamlesi başlattık ve her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Ordu’yu herkes görsün, tanısın, bir cazibe merkezi olsun istiyoruz. Amacımız, Ordu’yu turizme kazandırmak“ şeklinde konuştu.