Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan’nın davetlisi olarak Karabük’e gelen Güney Kore Heyeti’nin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde "dostluk" rüzgarı esti.
Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong, Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Myung Seop Lee, Kore Ticaret Ofisi Direktörü Tae Ho Kim, Kore İşkadınları Derneği İstanbul Başkanı Sonja Lee, Kowin üyesi ve ticari danışman Dr. Jeongsuk Choi, uluslararası gayrimenkul danışmanı Guanwoo Jung ve Turkor Derneği üyelerinin ziyaretinde Ticaret Odası Meclis Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve Oda yöneticileri de hazır bulundu.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, Kore heyetinin ziyaretinden onur duyduklarını belirterek,”Güney Kore denilince aklımıza ilk önce Kore Savaşı ardından 2002 dünya kupası ve son olarak da Güney Kore markaları gelir. Kore Savaşı o tarihe kadar birbirini pek tanımayan iki ülkeyi dost yapmıştır. İki ülke arasındaki ilişkiler o günden bu güne hep dostluk çerçevesinde gelişmiştir. Sizlerin askerlerimize gösterdiği ilgi, bizim neslimizin en bilindik hikayelerinden biri haline gelmiştir. Zira tüm Türkiye’den Kore’ye asker gönderilmiştir. O tarihlerde küçük bir kasaba olan Karabük’ten bile Kore’ye asker gitmiştir. Şuan Karabük’te yaşayan 20’yi aşkın Kore Gazisi’nin bulunması bunun en güzel örneğidir. Tüm bu nedenlerden dolayı Kore, zihnimizde silinmeyecek bir yer edinmiştir” dedi.
Güney Kore’nin, Batı merkezli tüm doğruları yerle bir eden örnek bir başarı hikayesi olduğunu kaydeden Özcan” Bugün dünyanın en iyi 500 markası arasında 10’u aşkın markanızın bulunması bunun en önemli kanıtıdır. Bu başarı Batı dışı dünyaya moral olmakta ve ülkelere özgüven vermektedir. Biz Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerin bu başarı hikayenizi bizlerle paylaşmanızı ve tecrübelerinizi şehrimize aktarmanızı sizlerden rica ediyoruz. Bunun için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen her türlü desteği sizlere sunacağımızdan emin olabilirsiniz.” diye konuştu.
Başkan Özcan ayrıca, yarım asrı aşan dostluk köprüsünün Karabük’e de uzaması ve ziyaretin yeni işbirliklerine kapı aralamasını temenni ettiklerini ve Güney Kore’de bulunan Ticaret odalarından kardeş oda projesi yapmak istediklerini vurguladı.
Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Koreli işadamlarına Karabük’te edindiği izlenimleri aktaracağını ekonomik ilişkilerin zaman içerisinde gerçekleşmesi için çaba göstereceklerini belirtti.
Safranbolu’da heyet onuruna verilen yemekte ise Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Bölgesinin tanıtım videosu izletildi.
Karabük’ün sanayileşme adına yeniden ivme kazanacağı Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Bölgesinin tanıtım videosunu hayranlıkla izleyen Kore’li heyet yapılacak alanla ilgili olarak TSO Başkanı Özcan’dan detaylı bilgiler aldı.