GİRESUN (AA) - Yeşilgiresun Belediyespor'un Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselmesi kentte coşkuyla kutlandı.

Giresunlular, yeşil-beyazlı ekibin 19 Eylül Spor Salonu'nda Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u 93-83 yenerek Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselmesinin ardından Atatürk meydanına toplandı. Yüzlerce Giresunlu, ellerinde bayraklarla takımlarının başarısını doyasıya kutladı. 

Giresun Belediye Başkanı ve Yeşilgiresun Belediyespor Başkanı Kerim Aksu, burada yaptığı konuşmada, son iki yılda kaçırılan Türkiye Basketbol Ligi fırsatını bu kez yakalamayı başardıklarını söyledi.

Aksu, Yeşilgiresun Belediyespor'un Türkiye Basketbol Ligi hedefinin büyük olacağını kaydederek, şunları ifade etti:

"Bugün mutlu bir günümüz. Bugün sevincimizi doyasıya yaşıyacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İki final oynadık. Biri Trabzonspor, biri Darüşşafaka. Kaybettik finalleri. Bu üçtü. Sonunda başardık. Ben sizlere söz vermedim mi? O Fenerbahçe, o Galatasaray, o Beşiktaş, Giresun'a gelecek. Bu şehir bir basketbol şehri. Bizi tanımayanlara kendimizi tanıtıyoruz. Sadece Türkiye Basketbol Ligi'nde değil, Avrupa'da da bizi tanıyacaklar. O İtalya'nin Siena'sı buraya gelecek. O Barcelona buraya gelecek."

Kutlama etkinliğine yeşil-beyazlı basketbolcular ile teknik heyet de katılırken, Giresunlular kendilerine büyük ilgi gösterdi.