Seçim çalışmaları kapsamında Hakkari’deki düğünlere katılan HDP’liler görkemli bir şekilde karşılanırken, Jirki aşiretinin ileri geleni Mehmet Adıyaman HDP’ye destek sözü verdi.
Hakkari’de seçim çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) çalışmalar kapsamında bugün kent merkezine bağlı Çanaklı, Kırıkdağ, Kırıkdağ köyüne bağlı Yeni Mahalle, Üzümcü köylerindeki düğün törenlerine katıldılar. Aralarında HDP’nin Hakkari milletvekili adayı Abdullah Zeydan, HDP il eş başkanları Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara, DBP il Eş başkanları Musa Çiftçi ile Berivan Akboğa, Hakkâri Belediye Eş başkanı Dilek Hatipoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir ile parti yöneticileri kent merkezine bağlı köylerdeki düğün törenlerine katıldılar.
HDP heyeti düğün törenlerinde görkemli bir şekilde karşılanırken, burada halka hitap eden HDP Hakkari milletvekili adayı Abdullah Zeydan, hem bütün annelerin anneler günü kutladı hem de birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Kürt halkının bir yandan taziye, bir yandan da her şeye rağmen düğünlerini yaptığına dikkat çeken Zeydan, Kürtlerin 85 yıldır Türk halkı ile omuz omuza vererek savaşıp yaşamını yitirdiğini, Türk halkının bunu görüp, 7 Haziran’da HDP’ye oy vererek barış, demokrasi ve özgürlükten yana tercih yapması gerektiğini söyledi.
Kırıkdağ köyünde oturan Adıyaman ailesinin ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman ise köylerindeki düğün törenine katılan HDP heyetine teşekkür ederek, bütün Kürtlerin kardeş olduğunu söyledi. HDP’lilerin oy için köylerine gelmemesi gerektiğini ifade eden Adıyaman, Kürtler arasında ittifak ve kardeşlik zamanı olduğuna dikkat çekerek, kendilerinin HDP için oy toplayacakları mesajını verdi.