Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK) kurslarında başarılı olan ve kendi iş yerlerini açmak isteyenlerin 100 bin TL’ye kadar desteklenmesine yönelik protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile KOSGEB Bursa İl Müdürü Ahmet Akdağ arasında imzalandı.
Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen protokole göre, BUSMEK kurslarını tamamlayan kursiyerler KOSGEB’den 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da kredi desteği alabilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, KOSGEB’le imzalanan anlaşmanın hayırlı olması dileğinde bulundu. BUSMEK kurslarını halkı mesleki anlamda eğitmek, özellikle de ev hanımlarını ekonomik olarak üretebilir hale getirmek için açtıklarını belirten Başkan Altepe, bugüne kadar 120 bini aşkın mezun verdiklerini hatırlattı. KOSGEB’le imzalanan protokolün kendi iş planını ortaya koyan BUSMEK kursiyerlerinin 30 bin TL’ye kadar hibe almasını ve 3 yılı ödemesiz 4 yıl sıfır faizli 70 bin TL’lik kredi kullanabilmesini kapsadığını vurgulayan Başkan Altepe, “Gösterdikleri hassasiyet nedeniyle KOSGEB Bursa Koordinatörümüz Ahmet Akdağ ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Başta giyim ve üretim olmak üzere, hobi ve el sanatları, bilişim alanlarında meslek sahibi olan arkadaşlarımız kendi iş yerlerinin sahibi olabilecek. Uygun iş planları, yaklaşık 100 bin TL’ye yakın oranda nakitle desteklenebilecek. Kursiyerler hem meslek sahibi olacak hem de iş yeri açıp üretebilir hale gelecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
KOSGEB Bursa Koordinatörü Ahmet Akdağ ise, başta işsizlik olmak üzere ekonomik ve sosyal anlamda hayati öneme sahip olan girişimciliğin desteklenmesi adına Büyükşehir Belediyesi’yle protokol imzaladıklarını söyledi. Protokolün kadın-erkek eğitimli-eğitimsiz demeden toplumun tüm katmanlarındaki insanları kapsadığını, bir girişimcilik kültürünün ortaya konulmasına hedef aldığını söyleyen Akdağ, “Girişimcilik kültürünün artması ve zenginleştirilmesi, başarılı işletmelerin kurulması için Girişimcilik Destek Programı’nı ortaya koyduk. Bursa’da BUSMEK’le de uyguladığımız program kapsamında, hayata geçmeden iş yeri açma fikirlerinin tekrar değerlendirilmesini sağlıyoruz. 70 saatlik eğitim sonunda iş fikirleri tüm katmanlarıyla değerlendirilmiş oluyor. Gereken karar verildikten, özgüven sağlandıktan sonra erkekleri yüzde 60, kadın ve engellilerde de yüzde 70 oranında destekliyoruz. Protokol nedeniyle sayın başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.