AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Selçuk Çebi, çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Çebi, “Neden AK Parti’yi seçtin?” sorularına, “Oğlum Yusuf’un da adını koyan Sayın Cumhurbaşkanımız için” cevabını verdi.
AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylarından Dünya Şampiyonu Güreşçi Selçuk Çebi, sabah erken saatlerde başladığı çalışmalarına gece yarılarına kadar devam ediyor. Çebi, “Erken kalkan yol alır. Biz de öyle yapıyoruz. Halkımızın ve partililerimizin ilgisi, biraz da bizi mecbur tutuyor, durmak yok, yola devam” dedi.
Kendisini sporcu kimliğiyle tanıyanların, “Neden siyasete girdin, neden AK Partiyi tercih ettin?” sorularına sıkça muhatap olduğunu belirten Çebi, “En kolay cevap verilebilecek soru bu diyorum kendilerine. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız her büyük başarımdan sonra daha minderden inmeden bir baba şefkatiyle beni arayıp kutlamıştır. Oğlum Yusuf’un adını kendileri koymuştur. Onun bu ilgisi benim siyasete, siyasetçiye bakış açımı değiştirdi. Spordan sonra milletime memleketime hizmet etmeyi sürdürmek istedim. Cumhurbaşkanımız sayesinde bunun yolunun siyaset olduğunu gördüm. En iyi hizmetin de 2002’den beri Türkiye’nin çehresinin değiştiren, bir Dünya Yıldızı yapan AK Parti’den verileceğine kanaat getirdim ve huzurlarınıza geldim. Sizler destek verin, büyüklerimiz de görev versin, göreceksiniz spordaki başarımı burada da sağlayacağım” dedi.
Çebi, günlük ziyaretlerini Maçka, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Sürmene ilçelerinde sürdürdü. Maçka’da Belediye Başkanı Koray Koçhan ile makamında görüştü. Koçhan, “Çok çalıştık, Maçka’yı geri aldık. Bu bir azmin zaferiydi, sizde de bu azmi gördük” ifadelerini kullandı.
Çebi ardından parti ilçe ve gençlik teşkilatlarını ziyaret etti. Burada büyük ilgiyle karşılanan Çebi, “Sizlerden destek bekliyorum. Memleketime ve milletime hizmet şansını bulabilmem buna bağlı” şeklinde konuştu.
Şalpazarı ziyareti hayli neşeli bir ortamda geçen Çebi, İlçe Başkanı Murat Topkara ile bir süre sohbet etti. Topkara, “Sizin gibi bir Dünya Şampiyonunun ilçemizde ağırlamaktan gurur duyduk” diye konuştu.
Çebi ardından Beşikdüzü ilçesine geçerek, AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. Sokakta partili partisiz bütün halkın ilgi odağı olan Çebi’ye Başkan Demirci, “Ülkemizi dünyaya parayla başarılamayacak düzeyde tanıttınız. Öyle ki burada halkla tanışmak için bana ihtiyacınız yok, sizi neredeye burada doğup büyüdüğümüz halde bizden çok tanıyorlar” dedi.
Sürmene’de İlçe Başkanı Aydın Bayraktar’ın da misafiri olan Çebi, gittiği yerlerde gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu millet kendine hizmet edeni unutmaz. Cumhurbaşkanımızın tartışılmaz liderliği bundandır. Bu millet kendine gurur yaşatanları da unutmuyor. Bunun ispatı da bana gösterilen ilgidir. Ben şimdi sizlerden siyasette de destek bekliyorum ki sadece gurur yaşatmakla kalmayayım, sizlere hizmet de götüreyim” diye konuştu.