Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eşi Pervin Tuna, Türkiye Bedensel Engelliler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda takım halinde Türkiye ikincisi olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESODÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelliler Yüzme Takımı sporcuları onuruna bir yemek düzenledi.
Yemeğe geçilmeden önce engelli sporcuların antrenman ve yarışlarındaki görüntülerinden oluşan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Görüntülerin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Tuna, desteklerini çocuklarından esirgemeyen sporcuların ailelerine özellikle teşekkür etti. Konuşmasında engelli sporculara desteklerini sürdüreceklerini belirten Tuna, “Her zaman onların yanında olacağız. Sadece ulusal değil, uluslararası yarışmalara da katılarak bizleri temsil etmeleri için onlara destek vereceğiz. Önemli olan illa bir madalya getirmek değil, onlara bizim bu ortamı sağlayabilmemiz ve sürdürülebilir şekilde bu hizmetleri sunabilmemizdir. Çünkü orada bu çocuklarımız çok mutlu ve özgürler. Bizim medeniyetimiz tamamen insanları huzur içinde yaşatmak üzerine kurulu bir medeniyettir. Yüzyıllar boyunca hep böyle olmuştur. Eskişehir Valiliği olarak engellilere tüm desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Ardından konuşma yapan Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir’de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının engelli sporcularımızın yanında olduğunu ve üzerilerine düşen ne varsa bunun sorumluluğu içinde hareket edeceklerini ifade etti.
Son olarak konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise üniversitenin Gençlik ve Spor Kulübü Engelli Yüzücülerini tekrar tebrik etti. Bundan sonra da daima yanlarında olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini belirten Gönen, düzenlenen yemekten dolayı Vali Güngör Azim Tuna’ya teşekkürlerini sundu. Ayrıca Üniversitenin imkanlarının tüm vatandaşlara açık olduğunu vurguladı.
Eskişehir Valiliği tarafından hazırlanan hediyelerin sporculara takdim edilmesinin ardından yemek sona erdi. Eskişehir Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe, Vali Tuna ve eşi, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ESOGÜ Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelliler Yüzme Takımı ile sporcuların aileleri katıldı.