Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır’ın Silvan İlçe Başkanı Nimet Aksoy, "Önümüzdeki seçimlerde, Diyarbakır’da AK Parti’nin en yüksek oy alacağı ilçe olmayı hedefliyoruz" dedi.
AK parti Silvan İlçe Başkanı Nimet Aksoy, çözüm süreci, ateşkes ile seçim çalışmaları konusunda açıklamada bulundu. Aksoy, Diyarbakır bölgesinde en yüksek oyu alarak Silvan’ı birinci içe yapmak istediklerini söyledi. Aksoy, 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmaların giderek hız kazandığını belirterek, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başlatmış selamlaşmayı destekleyerek bizde bütün halkımızla selamlaşıyoruz. Geçmiş dönemlerde ilçede aldığımız oyları en üst düzeye yükseltmek için çalışmalarımız başlamış bulunmaktayız. Yapacağımız çalışmalarda başarı elde etmek için tüm ekiplerimizle birlikte çalışacağız" diye konuştu.
"BELEDİYEYE HİZMET ETMEYE HAZIRIZ"
Aksoy, belediyeye hizmet etmeye hazır olduklarını belirterek, "Bu memleket hepimizin, memleketimizin güzelliği için, yapılacak yatırım ve çalışma projelerinde belediye ile koordineli bir çalışarak belediyenin bizden bir talebi olduğu sürede biz hizmet etmeye hazırız. Bizim için particilik ve insan kayırmak yoktur. Bizim için önemi olan memlekete hizmet etmektedir. Bu hizmet anlayışıyla partizancılık tavırlardan uzak duracağız. Tüm kesimlerle, herkesten daha çok diyalog, samimiyet dürüst yaklaşımlar hizmette talibiz, çalışmalarımızda hizmet anlayışı olacaktır. İnancımız gereği selamlaşma dostluğu, samimiyet ve sadaka gereğidir. Bu vesileyle bizde Başbakanımızı başlatmış olduğu bu selamlaşma kampanyasına destek vererek tüm halkımızla selamlaşarak, Ülkemizin ihtiyacı olan barış ve huzurun sağlanabilmesi adına tüm siyasi partilere ve STK’lara bu sıcak selama destek vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
"EN BÜYÜK PROJE İNSANA OLAN PROJEDİR"
Aksoy, Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısını da değerlendirerek, "Hakların Demokratik Partisi (HDP) ile hükümet yetkililerin PKK’ya silah bırakma çağrısı gayet olumlu bir adımdır. Partimizin en büyük projesi insana olan projedir. Yıllardır bu ülkeden kan akıyor. Bu kanın durması için elbette silahların susması gerekiyor. Partimizin kuruluşundan bu güne kadar verdiği mücadele bu akan kardeş kanının durması yönünde verdiği mücadeleydi. Bugün silahların susması için yapılan çağrının sonuç vereceğine inanıyorum. Çözüm sürecinde, samimiyet, cesaret, ilkellik ve kararlılıkla sonuca ulaşılmıştır. Çözüm sürecinde herkesin katkı sunması gerekiyor. Gönül isterdik ki, bu çağrının siyaset malzemesi yapılmadan sonuca ulaşmasıdır. Kürt ve Türk kardeşliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.
"YATIRIMLAR İÇİN ANKARA’YA GİDİYORUM"
İlçeye yapılacak yatırımlar için Ankara’ya gideceğini ifade eden Aksoy, "İlçemizde yarım kalan ve 2015 yatırım programına alınan çalışma projelerinin başlatılmak için Ankara’ya giderek bir an önce bu yatırımların başlatılması için gereken girişimlerde bulunacağım. Silvan ilçemizde daha önce 2015 yatırım programına alınan Devlet Hastanesi, yüksekokul inşaatı ödeneği, Silvan-Diyarbakır arasındaki karayolunun sıcak asfalt yapılması, Silvan’da yeni bir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hizmet binası, modern hayvan pazarı, şehir merkezinin geçişinin aydınlatma projesi, Silvan çevre yolu, köylerde bulunan sağlık ocaklarına personel atanması, yeni sağlık ocaklarının yapılması, merkez köylerde 8 derslik okulların yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağım. Silvan’a hizmet için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Silvan’a hizmet boynumun borcudur" dedi.