Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - DÜNYACA ünlü liderlerin portrelerini halıya dokuyan Türkiye'nin halı portre sanatçısı merhum Ahmet Aksakal'ın öğrencisi Hasan Gürdal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun portresini halıya dokudu.
Geçen aylarda yaşamını yitiren halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal'ın öğrencisi Hasan Gürdal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da portresini halıya dokuyarak üstadından aldığı mesleği devam ettirmeye çalışıyor. 82 rengin kullanıldığı halıya 288 bin düğüm atan Gürdal, eni 80, boyu 100 santimetre olan halıyı 4 ayda dokuduğunu söyledi. Türkiye'de yıllardır hemen hemen bütün siyasi liderleri halıya dokuduklarını belirten Hasan Gürdal, sıradaki projesini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini halıya dokumak olduğunu söyledi.
30 yıldır bu işle ilgilendiğini ve meslekte bayrağı devredebileceği kimse olmadığını belirten Gürdal, "Bunun gibi çok sayıda halı dokuduk. Türkiye'de portresini halıya dokumadığımız siyasi lider yok. Ancak şu anda bizim mesleği devredeceğimiz kimse yok. Sayın Ahmet Aksakal hocam bunu bana devretti. Ben devam ettireceğim. Ancak bu işe merak yok. Meslek bu şekilde yok olacak. Halı işi zor, ancak isteyen olursa yetiştiririm" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI