Ülkemizde, giyimden gıdaya ve perakendeye kadar birçok markanın ürünleri, Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market’in reyonlarında yardıma muhtaç insanların hizmetine sunuldu.
Beyoğlu Belediyesi’nin yardıma muhtaç insanlar için 2010 yılında kurduğu Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market, Türkiye’nin dev markalarının ürünlerinin reyonda yer bulmasıyla adeta lüks bir süpermarket görünümüne kavuştu. Sosyal Market’in reyonlarında çok sayıda ünlü markanın ürünleri yardıma muhtaç insanlara sunuluyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın direktifleriyle kurulan ve teknolojik altyapısı ile uluslararası ödül alan “Sosyal Market ve Gıda Bankacılığı” ihtiyaç sahibi insanlara yardım alanında yeni bir model oluşturdu. 25 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa verilen kartlara yüklenen krediyle, bedava alışveriş yaptığı marketin reyonlarında giyimden gıdaya ve perakendeye kadar birçok farklı sektörün öncü markaların ürünleri yer alıyor. Beyoğlu Sosyal Market’te yer alan büyük firmaların sayısı her geçen gün artıyor.
Sosyal Markete büyük firmaların ilgisinin altında 5035 sayılı Gıda Bankacılığı Yasa’sının getirdiği fırsat yatıyor. Yasayla, şirketler üretim fazlası ve pazarlama şansı bulunamayan uygun saklama koşullarında muhafaza edilmiş sağlığa uygun ürünleri faturalandırarak tamamını gider olarak gösterebiliyor. Böylece, ekonomik ömrü tamamlanmaya yakın ürünler ekonomiye dahil edilirken diğer yandan da ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor.
SOSYAL MARKET VAKFI ÇALIŞMANIN TAŞIYICI AYAĞI
2010 yılında kurulan Sosyal Market çalışmalarını kendi adını taşıyan Sosyal Market Vakfı’yla yürütüyor. Beyoğlu’nda yaşayan ihtiyaç sahipleri için Gıda Bankacılığı yapabilen Sosyal Market Vakfı, kurumların bağışladığı ürünlere ayni bağış makbuzu düzenleyerek, ürünlerin maliyetinin tamamının vergiden indirilmesini sağlıyor. Bu vesileyle son kullanma tarihi yaklaşan ürünler başta olmak üzere, çeşitli sebeplerle piyasaya sürülemeyen ürünler ekonomiye kazandırılmış oluyor.