Muğla’nın turistlik ilçesi Marmaris’te yaşayan Rus uyruklu kadınlar, Paskalya Bayramını kutladı.
Marmaris’te Türk erkekleri ile evlenen çoğunluğu Rus uyruklu yabancı gelinler , Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde bir araya gelerek ,paskalya bayramını kutladı.
Kutlamada ,yöresel danslar sergileyen kadın ve çocuklar, eğlenceli bir gün geçirdi. Rengarenk boyanan Paskalya yumurtaları, çocuklara hediye edilirken, açılan stantlardaki pasta ile çörekler, katılımcılara ikram edildi.
Etkinlik hakkında gazetecileri bilgilendiren Selin Natali Yıldırım, “Marmaris çok kültürlü bir şehir.Bizlerde çok uluslu bu ailenin bir parçasıyız. Marmaris’te şu anda binden fazla sürekli olarak yaşayan Rus, Ukrayna ve Sovyetler Birliği’ni oluşturan ülkelerin insanları var ve her sene sayımız artıyor .Çok sevdiğimiz Marmaris’in kültür hayatını renklendirmek ve zenginleştirmek için elimizden ne gelirse yapmak istiyoruz. Paskalya bayramı da bu güzelliklerden bir tanesi” dedi.
Paskalya Bayramı’nın bugün ikinci günü olduğunu hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:"Paskalya, hayatın ve baharın doğuş bayramıdır. Halkımız bugün tabiatın uyanışına ve baharın gelişine sevinir, şenlikler yaparak bugünü kutlar. Paskalya yumurtalarındaki süsler genelde su, güneş ve sonsuz hayatı simgeler. Kültürümüzde yumurta ayrıca yeni hayatın simgesi demektir. Bunun için Paskalya’yı, birbirimize süslü yumurtalar hediye ederek kutluyoruz"