Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatıyla romanlardan oluşan ‘Edirne Valiliği Mehteran Takımı’ ilk gösterisinde izleyenlerden tam not aldı. Vali Şahin, iki aylık hazırlık süresi sonrası kendilerinin gayet başarılı olduklarını belirterek, “Herkes dünyaya ağlayarak gelir ama romanlar zurna çalarak gelir. Yani bu konudaki becerilerinin son derece fazla olduğunu gördüm” dedi.
Edirne’de, Kutlu Doğum Haftası’nın kutlama etkinlikleri kapsamında, Saraçlar Caddesi’nde ilk gösterilerini yapan ‘Roman Mehteran Takımı’na, Edirneliler yoğun ilgi gösterdi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de romanların doğuştan bir müzik kabiliyetleri olduğunu hatırlatarak, oluşturulan mehteran takımında da çok başarılı oldukları kaydetti.
“HERKES DÜNYAYA AĞLAYARAK GELİR, ROMANLAR İSE ZURNA ÇALARAK”
Müziğe olan yakınlıkları ve renkli hayat tarzlarıyla bilinen romanlar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatıyla ‘Roman Mehteran Takımı’nı kurdu. Müzik aletlerini genellikle notasız icra eden romanlar, mehteran takımında performans sergileyebilmek için nota, solfej ve yürüyüş dersleri aldı. Yaklaşık 40 kişiden oluşan Roman Mehteran Takımı, iki aylık bir eğitim süresinin ardından ilk gösterilerini Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdi. Vali Şahin, romanların doğuştan bir müzik kabiliyetine sahip olduklarına değinerek, “Herkes dünyaya ağlayarak gelir ama romanlar zurna çalarak gelir. Yani bu konudaki becerilerinin son derece fazla olduğunu gördüm” ifadelerini kullandı.
“MEHTERAN TAKIMI ROMANLARA PRESTİJ KAZANDIRACAK”
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, oluşturulan mehteran takımıyla birlikte roman vatandaşların prestij kazanacağını dile getirerek, “Romanlardan teşekkül eden bir ekip oluştu. Gerçekten iki ay gibi bir kısa zamanda notalarıyla marşları öğrendiler. Zaten romanlar doğuştan zurnayı, davulu, dümbeleği çalan insanlar. Ben kendilerinden son derece memnunum. Kısa zamanda bu işi becerdiler. Allah’ta romanları bu güzel enstrümanları kullanma marifetini vermiştir. Herkes dünyaya ağlayarak gelir ama romanlar zurna çalarak gelir. Yani bu konudaki becerilerinin son derece fazla olduğunu gördüm. Bizde onlardan bu konularda yararlanarak, romanlardan müteşekkil mehter takımını kurduk. İnşallah Edirne’miz için güzel olacak. Ve daha güzel romanlara bir prestij getirecek bu mehteran takımı. İleri de biz bunları bazı uygun olan Balkan ülkelerinde de mehter takımını götürerek, oradaki halkımızı coşturmak için çalışacağız, gayret edeceğiz. İlk performansları da gayet güzeldi. İki aylık bir çalışma sonucunda zurnanın bu denli güçlü çalınması ve marşları bu denli güzel söylemeleri gayet güzel” dedi.