Yozgat Emniyet Müdürlüğü personeli görme engelli vatandaşlara yönelik hazırladıkları “Karanlığı sesinle aydınlat” isimli proje kapsamında sesli kitap okuyup Milli Kütüphaneye gönderiyor.
Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, görme engellilere yönelik sesli kitap okuma çalışması başlattıklarını belirterek, “ Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında görme engelli vatandaşlarımız için sesli kitap okuma özellikle milli kütüphane ile yaptığımız işbirliği çevresinde çocuklara masal, roman, hikayenin yanı sıra üniversite sınavına hazırlanacak görme engelli öğrencilerimiz için test kitaplarını okumak ve onlara Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü olarak katkıda bulunmak için proje hazırladık. Bununla ilgili Milli Kütüphane ile işbirliği yaptık. Gönüllü arkadaşlarımızdan seslerini kayıtlar yaptık. Oraya gönderdik eğitim aldılar bu konuda burada arkadaşlarımız müsait olduğu zamanlarda görme engelli öğrencimiz için test ve diğer kitabı okuyacaklar” dedi.
Okudukları kitapların kayıtlarını dijital ortamda milli kütüphaneye gönderdiklerini ifade eden Akpınar, “Onlar tasnif yapıyorlar ve görme engelli vatandaşlarımıza verilen şifrelerle bilgisayar marifeti ile ulaşabiliyorlar. Test kitaplarının yanında hikaye, roman ve benzeri kitapları da okuyacağız. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. İl emniyet Müdürlüğü olarak görme engellilere kitap okuma projemiz Türkiye’de ilk Projemizin adı ‘Karanlığı sesinle aydınlat’ . Bu projemiz ile emniyet müdürlüğümüze isteyen anne banalar kendi çocukları için ileride onlara bir hatıra olsun diye burada sesli kitap okutturup çocuklarına armağan ettiriyoruz. Çocuklarda aynı şekilde kendi anne ve babaların armağan olmak üzere gelip burada kitap okuyabiliyorlar. Bununla birlikte bir nebzede olsa kitap okuma sevgisini hem anne ve babalara hem de çocuklara aşılamayı düşünüyoruz. Şubelerimiz arasında da yeni bir kitap okuma kampanyası başlattık. Her şube ayda kendi istedikleri miktarda kitap alıp diğer şubelerle değiştirmek suretiyle bir kampanya başlattık. Toplanan kitaplar eğitim şube müdürlüğümüzün kütüphanesine bağışlanacak. Hem teşkilat personelimiz hem de çocuklarımızı teşvik etmiş oluruz” diye konuştu.