Namık Kemal KILINÇ-Yusuf ÜNAL/ SERİK,(Antalya),() - DIŞIŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, ziyaretin ardından sol gözünde rahatsızlığı bulunan şehidin dedesi Ramazan Akkabak’ı muayene için hastaneye götürdü.
Mardin’in Midyat İlçesi’nde 1 Ağustos’ta şehit düşen Barış Akkabak’ın Serik İlçesi Kozan Mahallesi’nde oturan dedesi Ramazan Akkabak ve anneannesi Havva Akkabak’ı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu'na eşi Hülya Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enc, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de eşlik etti. Bakan Çavuşoğlu ve eşi saat 20.30’da gittiği taziye evinde ilk olarak şehidin anneannesinin elini öperek başsağlığı diledi. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler ardından taziye çadırına geçerek burada şehidin dedesi Ramazan Akkabak’ın da elini öperek başsağlığı diledi. Bakan Çavuşoğlu, dede Akkabak’a, yurdışında olduğu için cenaze törenine katılamadığını, ancak kendisini telefonla aradığını hatırlattı.
TORUNUMUN FOTOĞRAFLARINI GÖRÜNCE DUYGULANDIM
Bakan Çavuşoğlu’nun tekrar "Başınız sağ olsun" temennisi üzerine dede Akkabak, "Vatan sağ olsun" dedi. Torununa hem babalık hem de annelik yaptığını belirten Akkabak, "Bugün ilçe merkezine gittim. Orada sokaklara torunumun fotoğrafları asılmış. Jandarma karakolunu da ziyaret ettim. Orada da torunum fotoğrafları vardı, çok duygulandım" diye konuştu.
PAZARTESİ HASTANEYE GÖTÜRÜLECEK
Bir süre Ramazan Akkabak'la konuşan Başkan Çavuşoğlu, sağlık durumu hakkında da bilgi aldı. Sol gözünde sorun olduğunu belirten Akkabak, 5 yıldır katarak nedeniyle gözünün işlevini yitirdiğini, zaman zaman bulanık gördüğünü anlattı. Akkabak, doktorların 10 Ağustos Pazartesi günü gelerek kendisini muayene için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götüreceğini söyledi.
GECE HASTANEYE GÖTÜRDÜ
Bakan Çasvuşoğlu, gözün çok hassas olduğunu ve ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, kendisini hemen hastaneye götürmek istediğini söyledi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Ramazan Akkabak’ı sivil plakalı makam aracına alarak polis eskortu eşliğinde Serik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Saat 22.30’da hastaneye gelen Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekileri hastane başhekimi Dr. Yusuf Kara karşıladı. Ramazan Akkabak göz doktoru Nalan Aydın tarafından muayene edildi. Muayene sonunda Ramazan Akkabak’ın aşırı ağlamadan dolayı göz dibinde ödem oluştuğu tespit edildi. Serum bağlanan Akkabak, bir saat gözlem altında tutulduktan sonra evine gönderildi.

FOTOĞRAFLI