Balıkesir’in Marmara ilçesi, yeni yıla karanlıkta merhaba derken, 2 gündür elektrik verilemeyen adanın kara ile bağlantısı da kesildi.
Marmara Bölgesi ile beraber Balıkesir’in Güney Bölgesi’ni de etkisi altına alan şiddetli fırtınanın hızı zaman zaman saatte 90-100 kilometreyi bulurken, en çok mağduriyet yaşanan bölge Marmara Adası oldu. Erdek ilçesindeki elektrik trafosunda yaşanan arıza nedeniyle, Marmara ilçesine 2 gündür elektrik verilemeyince, vatandaşları yeni yıla karanlıkta merhaba dedi. Kesintinin uzaması nedeniyle elektronik haberleşmenin gerçekleşemediği adanın kara ile bağlantısı da kesildi. Şiddetli fırtına nedeniyle deniz ve hava ulaşımına müsaade edilmiyor. Kara ile tamamen bağlantısı kesilen adada yaşayanlar, cep telefonlarını şarj edemediklerini, gazetelerin adaya ulaşmadığını, internet hizmetinin olmadığını, televizyon izleyemediklerini söyleyerek dünya ile iletişimlerinin durduğunu belirtiyor.
Elektrikli cihazlarla ısınan ev ve iş yerlerinde yaşayan vatandaşlar da, yakın çevrelerindeki insanların yaşam alanlarına sığındıklarını söyleyerek, bir an önce elektrik hizmetinin yeniden verilmesini istiyor. Bu arada, ısınma problemi olan aileler, belediyenin jeneratörle ısıttığı hizmet binasına sığınarak ısınmaya çalışıyor.